ΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ: Η έλλειψη χοιρινού στρέφει την αγορά στο κρέας σκύλου και γάτας…

Η κρίση χοιρινού κρέατος στην Κίνα προκαλεί ενδιαφέρον για το κρέας σκύλου και γάτας, καθώς οι ακτιβιστές των ζώων προκαλούν ανησυχία για την παράνομη σφαγή

Ορισμένες περιοχές της Κίνας έχουν μακρά παράδοση στην κατανάλωση κρέατος σκύλου, αλλά η αφρικανική πανώλη των χοίρων έχει εντείνει το ενδιαφέρον για μια εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης σε χοιρινό κρέας.
Οι ομάδες δικαιωμάτων των ζώων ισχυρίζονται ότι καταναλώνονται κάθε χρόνο περίπου 10 εκατομμύρια σκύλοι, ισχυριζόμενοι ότι πολλοί κλέβονται ή δηλητηριάζονται.

Σε μια υγρή αγορά στο Guilin, μια πόλη στην επαρχία Guangxi της Κίνας, ένας έμπορος χοιρινού κρέατος κατακρίνει την απώλεια των πωλήσεων σε έναν απίθανο ανταγωνιστή.

«Έχουν αφαιρέσει πολλές από τις δραστηριότητές μας φέτος, επειδή τώρα το κρέας σκύλου, καθώς και το κρέας γάτας, είναι φθηνότερο από το χοιρινό και το βόειο κρέας», δήλωσε ο πωλητής, δείχνοντας ότι ένα κρέας σκυλιών κάνει ένα θορυβώδες εμπόριο στην πολυσύχναστη πόλη Ximen φρέσκια αγορά τον Δεκέμβριο.

Είναι ένας από τους πολλούς ανθρώπους στην Κίνα που υπέστησαν λόγω της κρίσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, η οποία οδήγησε σε θάνατο έως και ενός τετάρτου των χοίρων στον κόσμο, αποδεκατίζοντας
χοιρινό εφοδιασμό, σύμφωνα με έρευνα της Rabobank. Από την πρώτη αναφερθείσα υπόθεση τον Αύγουστο του 2018,
οι τιμές χοιρινού κρέατος έχουν αυξηθεί, που κορυφώθηκε σε ετήσια αύξηση 110% το Νοέμβριο.

«Η χοιρινή τιμή ήταν μόλις 25 γιουάν ανά χιλιόγραμμο πέρυσι και τώρα έχει αυξηθεί στα 60 γιουάν», δήλωσε ο έμπορος κρέατος σκύλων Guilin, αναφερόμενος στην αλλαγή από το 2018. Οι τιμές των άλλων κρεάτων αυξήθηκαν επίσης έντονα, συμπεριλαμβανομένου του κοτόπουλου , πάπια και βοδινό κρέας, μαζί με άλλες πρωτεϊνικές πηγές όπως τα αυγά.

Οι τιμές του χοιρινού κρέατος και του βοείου κρέατος διαφημίζονται μεταξύ 60 και 90 γιουάν ανά χιλιόγραμμο στις αγορές του Γκουιλίν. Το κρέας σκύλου ήταν 45 γιουάν ανά κιλό κατά μέσο όρο, ενώ το κρέας γάτας ήταν μόλις 24 γιουάν ανά χιλιόγραμμο.

Η διαφορά τιμών επέτρεψε στους πωλητές της Guiilin να αναφέρουν υψηλότερες πωλήσεις κρέατος σκύλου και γάτας, αλλά οδήγησε επίσης σε ανησυχίες μεταξύ των ομάδων δικαιωμάτων των ζώων στην Κίνα ότι περισσότεροι σκύλοι και γάτες θα θανατωθούν παράνομα για να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση.

Ορισμένες κινεζικές επαρχίες, από το Guangxi στα σύνορα με το Βιετνάμ έως το Jilin, δίπλα στη Βόρεια Κορέα, έχουν μια παράδοση να τρώνε κρέας σκύλου, που προηγείται της κρίσης χοιρινού κρέατος. Σε πολλά τοπικά εστιατόρια και σε εκείνα που εκτρέφουν τα ζώα για κρέας, το εμπόριο δεν διαφέρει από την εκτροφή πουλερικών ή χοιρινού κρέατος, παρά το γεγονός ότι οι νεώτερες γενιές του κινεζικού λαού στις πλουσιότερες πόλεις τις βλέπουν συνήθως ως κατοικίδια ζώα και όχι ως στοιχείο στο μενού δείπνου.

Κρέας σκύλου συσκευασμένο προς πώληση στο Guilin, στην επαρχία Guangxi της Κίνας.
Δεν υπάρχουν επίσημες στατιστικές ή έρευνες τρίτων για να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη ποσοτική εικόνα, αλλά η δημοτικότητα του κρέατος σκυλιών είναι εμφανής στις αγορές του Γκουιλίν, παγκοσμίως γνωστό ως τουριστικό προορισμό για τα εκπληκτικά καρστικά βουνά και τα ρέοντα ποτάμια, αλλά είναι γνωστό ως ένα των κύριων κόμβων κατανάλωσης κρέατος σκύλου στην Κίνα.

Δεκάδες εστιατόρια μεγάλα και μικρά σε όλη την Guilin σερβίρουν πιάτα κρέατος σκυλιών, στιφάδο ή ψημένα, κομμένα σε φέτες και σερβιρισμένα με hotpot. Οι πάγκοι κρέατος σκύλου και γάτας βρίσκονται σχεδόν σε κάθε τοπική υγρή αγορά, ενώ μπορούν επίσης να παραγγελθούν σε πακέτα δώρων online. Ένα κατάστημα με στοίβες συσκευασμένου κρέατος σκύλου έχει ένα σημάδι ισχυριζόμενο ότι «ακόμη και το αθάνατο δεν μπορεί να αντισταθεί στην καλή μυρωδιά του κρέατος σκυλιών».

Σε αυτά τα παζάρια, το κρέας σκύλου δεν φαίνεται σαν ένα αμφιλεγόμενο πράγμα για φαγητό. Αντ ‘αυτού, είναι στο mainstream.

«Μπορούν να πωλούν μέχρι και 20 σκυλιά κάθε μέρα και οι μεγαλύτεροι πάγκοι μπορούν να πουλήσουν περισσότερα», δήλωσε ένας άλλος πωλητής κρέατος σκυλιών στη υγρή αγορά του Chengnan στο νομό Lingchuan, στα προάστια του Guilin.

Το κρέας του σκύλου προτιμάται καλύτερα από το χοιρινό. Γιατί να μην επιλέξετε το κρέας σκύλου για τη θεραπεία των επισκεπτών, επειδή δεν είναι πλέον προσιτό να παραγγείλετε χοιρινό; «Luo Liu, κάτοικος του Jiangxi

Ο Μάο Φελγκλάν, ο οποίος έχει κατάστημα πώλησης κρέατος σκύλου από το 1986, δήλωσε ότι είναι το «καλύτερο τοπικό δώρο» για όσους επισκέπτονται το Guilin. «Οι πελάτες μου είναι σε όλη τη χώρα, στις επαρχίες Guangdong, Jiangxi και Guizhou», δήλωσε ο Μάο.

Οι πλάκες από αλουμίνιο συσσωρεύονται ψηλά με πιάτα κρέατος σκυλιών σε εστιατόρια που είναι διάσπαρτα στην αγορά, ενώ τα καταστήματα κρέατος με κρέας προσελκύουν μεγάλες ουρές των καταναλωτών.

«Το κρέας του σκύλου προτιμάται καλύτερα από το χοιρινό. Γιατί να μην επιλέξουμε κρέας σκύλου για τη θεραπεία των επισκεπτών, επειδή δεν είναι πλέον προσιτή η παραγγελία χοιρινού κρέατος; «δήλωσε ο Luo Liu, κάτοικος της επαρχίας Wanan, στην παραθαλάσσια επαρχία Jiangxi, όπου η» πικάντικη κρεατοπαραγωγή » είναι χειμώνας. «Δεν έχω φάει κανένα κρέας σκύλου πέρυσι αλλά το έχω φάει πολλές φορές σε επαγγελματικές εκδηλώσεις αυτό το χειμώνα».

«Είναι εύκολο να αγοράσετε κρέας σκύλου στις τοπικές υγρές αγορές και η τιμή είναι πολύ προσιτή σε σύγκριση με το χοιρινό», δήλωσε ένας άλλος κάτοικος της Jiangxi που δεν ήθελε να ονομαστεί.

Στην Κίνα, δεν υπάρχουν νόμοι που να απαγορεύουν το εμπόριο ή την κατανάλωση κρέατος σκύλου ή γάτας. Η πηγή του κρέατος, ωστόσο, είναι μια κοινή αιτία διαμάχης.

Τα δέρματα σκυλιών αγοράζονται κυρίως από πλούσιους πελάτες που τα χρησιμοποιούν ως διακοσμητικά για καναπέδες, πατάκια, καλύμματα καθισμάτων αυτοκινήτου κλπ., Αναφέρει ο οργανισμός Fightdogmeat.

nikosxeiladakis.gr

loading...