Καρδίτσα: Λαϊκός ξεσηκωμός κατά του κέντρου αλλοδαπών που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση

Αγριεύουν τα πράγματα στο νομό Καρδίτσας και ιδιαίτερα στους Γοργοβίτες του δήμου Παλαμά, μετά την είδηση για κατασκευή Κέντρου αλλοδαπών  στην έκταση της Βιομηχανικής Περιοχής στις παρυφές του χωριού…

Το πρωί το τοπικό συμβούλιο πραγματοποίησε έκτακτη λαϊκή συνέλευση στην πλατεία των Γοργοβιτών με συμμετοχή πολλών κατοίκων, στην οποία διατρανώθηκε από όλους η κάθετη αντίθεσή τους, στην δημιουργία ΚΕΦΑ.

Πολίτες και τοπικοί εκπρόσωποι ήταν εξοργισμένοι για τη μη ενημέρωσή τους – όπως είπαν – από την κεντρική διοίκηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που θα επηρεάσει άμεσα την κοινωνική, οικονομική και αναπτυξιακή δραστηριότητα, αλλά και προοπτική της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας κ. Κωνσταντίνος Φώτης, απευθυνόμενος στους συγχωριανούς του επισήμανε ότι η απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Άμυνας κ. Στεφανή για τη λειτουργία ΚΕΦΑ ήταν ξαφνική και πάρθηκε ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των εκπροσώπων της.

«Εμείς ως τοπικό συμβούλιο δηλώνουμε ότι ειλημμένες αποφάσεις και προτετελεσμένα δεν δεχόμαστε. Άμεσα ξεκινάμε επαφές με δικηγόρους για να στείλουμε εξώδικα σε όλους τους αρμόδιους που πήραν αποφάσεις χωρίς να μας ρωτήσουν. Ζητώ τη συμπαράστασή σας σε όλες τις ενέργειές μας ώστε να μην περάσει… κουνούπι στη ΒΙ.ΠΕ.» δήλωσε με έμφαση ο κ. Φώτης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Παλαμά Γ. Σακελλαρίου ο οποίος ενημέρωσε τον κόσμο ότι την Παρασκευή έμαθε για την έλευση του κλιμακίου του Υπουργείου Άμυνας στη ΒΙ.ΠΕ και για την απόφαση δημιουργίας ΚΕΦΑ.

Όπως είπε, το νέο Κέντρο θα φιλοξενήσει περίπου 500 παράνομους μετανάστες. Θα είναι κλειστού τύπου με μεταλλικές κατασκευές οι οποίες θα είναι χωρισμένες σε διαμερίσματα.

Θα διαθέτουν και… στρατιωτικό προσωπικό για τη φύλαξη του ΚΕΦΑ

Τα άτομα που θα μπαινοβγαίνουν στο Κέντρο θα έχουν ειδική κάρτα και θα φυλάσσεται από την αστυνομία και τον… στρατό, ενώ η έξοδος στους αλλοδαπούς  θα επιτρέπεται μόνο κατόπιν αδείας.

Ο κ. Σακελλαρίου δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεσή του στο Κέντρο, το οποίο – όπως τόνισε – αποφασίστηκε χωρίς καμία ενημέρωση των τοπικών αρχών, ενώ σε σχετική επικοινωνία που είχε ο ίδιος προ δυο μηνών με τον ιδιαίτερο του Υπουργού Άμυνας κ. Χρυσοχοϊδη, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν προβλέπεται η δημιουργία ΚΕΦΑ  στους Γοργοβίτες.

loading...