Αποφασισμένοι να «πατήσουν πόδι» σε ελληνική υφαλοκρηπίδα οι Τούρκοι – Πως θα αντιδράσουμε;


Νέα προκλητική εξαγγελία από κορυφαίο Υπουργό του Ερντογάν.

Δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια οι απειλές της Άγκυρας για τις επόμενες κινήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πνεύμα του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, ο αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τσαγατάι Ερτζίγες, ανακοίνωσε τις προετοιμασίες για γεωτρήσεις στον νότο του ελληνισμού εντός των προσεχών μηνών.


«Το υπουργείο Ενέργειας έχει ήδη ανακοινώσει ότι εργάζεται για την έκδοση νέων αδειών εξερεύνησης και εκμετάλλευσης στην Ανατολική Μεσόγειο εκτός από εκείνες που χορηγήθηκαν στην TPAO (Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου) το 2009 και το 2012» δήλωσε ο ίδιος σε ομιλία του.

Η…πορεία των τουρκικών ερευνητικών πλοίων είναι χαραγμένη με βάση τους προκλητικούς χάρτες του μνημονίου με την κυβέρνηση της Τρίπολης:(screenshot)

Oι όποιες εξαγγελίες των Τούρκων για διελεύσεις ερευνητικών πλοίων και σε δεύτερη φάση για γεωτρήσεις, κινούνται σε μία νοητή γραμμή από το Καστελόριζο έως τα νότια της Κρήτης, μία περιοχή στην οποία υπάγεται η ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς «κόκκινη γραμμή» από κυβέρνηση και Ελλνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελεί η «κατάβαση» τουρκικών πλοίων – ή ακόμη χειρότερα γεωτρύπανων- στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το φλέγον ζήτημα δεν είναι αν θα φτάσουν οι Τούρκοι σε ένα τέτοιο σημείο, αλλά το πως θα αντιδράσει η Ελλάδα.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :