Η ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ

Της Λέττας Καλαμαρά

Σύσσωμος ο αποβατικός στόλος της Ελλάδας με τα 5 Αρματαγωγα του, με πολιτική απόφαση και διαταγές των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, απέπλευσε και κατευθύνθηκε αδειανός στα ακριτικά νησιά του Ανατ.Αιγαίου για τη μετατροπή του σε ξενοδοχειακό στόλο Αφρικανών και Ασιατών. Αφορμή ο επικοινωνιακός “Ηφαιστίωνας”. Αποτέλεσμα η πλήρη εξουδετέρωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ελλήνων Πεζοναυτών. Τα Ίμια του ’96 από βράχια μετατράπηκαν σε Αφγανούς και Μαροκινούς ανήμπορους το ’20.

Ένας σχηματισμός μάχης ετοιμοπόλεμος που έχυσε το αίμα του πρόσφατα στην επιχειρησιακή εκπαίδευσή του για την προάσπιση των επιβουλέων της χώρας μας παραμένει και αναμένει χωρίς πλοία πια στην ενδοχώρα. Οι αναλυτές που μήνες τώρα έσκιζαν τα ιμάτιά τους για να συγκεντρώσουν την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτων στην Αθήνα και ξιφουλκούσαν για τη μετακίνηση των Πεζοναυτών από το Βόλο με πρόσχημα την άμεση επιβίβασή τους στα αρματαγωγά προς κέρδος ολίγων ωρών, σίγησαν από εχθές.


Οι Σχηματισμοί που δίνουν νεκρούς νέους σε περίοδο ακήρυχτου πολέμου οφείλουν σεβασμό και οι ηγήτορες των Ενόπλων Δυνάμεων την αφοσίωσή τους. Ποιος πολιτικός έδωσε την εντολή προσφέροντας ανακούφιση σε όποιους εχθρούς της Ελλάδας, εντός και εκτός αυτής, έχει λίγη σημασία. Αυτό που είναι ανεπίτρεπτο είναι στρατιωτικοί που διακηρύττουν την αποφασιστικότητά τους συνεχώς και την ετοιμότητά τους να υπερασπιστούν την Ελλάδα να αδρανοποιούν μία ολόκληρη Ταξιαρχία Πεζοναυτών δημόσια και να παραδίδουν τα αρματαγωγά που πλήρωσαν φορολογούμενοι πολίτες προς χρήση σε Ασιάτες και Αφρικανούς. Δεν έχουν αυτό το δικαίωμα γιατί η ιστορία του Ελληνικού Στόλου και οι Νεκροί Πεζοναύτες δεν τους το επιτρέπουν.

Οι αναμενόμενες θερμοκρασίες για αύριο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο είναι 9, 8 και 9 βαθμοί Κελσίου αντίστοιχα που δεν δικαιολογούν καμία παραχώρηση σε τρίτους και χρήση πολεμικού υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Είναι προφανές ότι οι στρατιωτικοί ηγήτορες έχουν άγνοια περί υβριδικού πολέμου και ακόμα χειρότερα οι σύμβουλοί τους είναι ανεπαρκείς. Εκτός και αν όλα αυτά περί απειλών και ανάγκης άμεσης ετοιμότητας είναι παραμύθια για αχρείαστους εξοπλισμούς από περιφερόμενους dealers πολιτικούς εις Παρισίους και αλλού. Δυστυχώς, την ώρα που η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη, εμπλέκεται στη Συρία και διεκδικεί τα ελληνικά νερά της Μεσογείου ξεδιάντροπα κάποιοι εντός Πενταγώνου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αδρανοποιούν έναν από τους πιο μάχιμους σχηματισμούς της Ελλάδας, για άγνωστο χρονικό διάστημα. Οφείλουν να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό πότε θα επιστρέψουν τα Αρματαγωγά στη βάση τους και θα τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και πάλι.

Οι ενδείξεις από καιρό ήταν δυσοίωνες τόσο από την λυσσαλέα προσπάθεια για αποστρατεία ικανότατων Αρχηγών τον περασμένο Μάρτιο όσο και από τις τωρινές δημοσιογραφικές πληροφορίες επανάληψης αναξιοκρατικών κρίσεων και τιμητικών απομακρύνσεων με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ. Ακόμα χειρότερα το λεγόμενο Βαθύ Κράτος δείχνει να διαθέτει προσβάσεις για επιζήμιες εθνικά αποφάσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις με την εξασφάλιση της άγνοιάς τους στο σύγχρονο πόλεμο. Αυτό μέσα από τον έλεγχο μεταθέσεων και τοποθετήσεων Αξιωματικών το περασμένο καλοκαίρι ενάντια του εθνικού συμφέροντος και παρά τις υπηρεσιακές προτάσεις και τα προσόντα ικανότατων στον υβριδικό πόλεμο Αξιωματικών που θα απέτρεπαν τέτοιες αποφάσεις.


Ευχόμαστε το 2020 να φέρει μία στρατιωτική ηγεσία αντάξια της ιστορίας της που δεν θα παραχωρεί πολεμικό υλικό, όπλα και αρματαγωγά σε αλλοεθνείς. Μία ηγεσία που δεν θα δέχεται να προβάλλεται συνεχώς σε γκαλά αγαθοεργιών. Αυτά εις τη μνήμη των χαμένων Πεζοναυτών που έδωσαν τη ζωή τους για την αγαπημένη Ταξιαρχία τους.

Ας ελπίσουμε να έχουν την ευθιξία κάποιοι για τα δέοντα αυτής της αφελούς επιεικώς πράξης τους πριν να είναι αργά, πριν το επόμενο περιστατικό μας βρει…

loading...