Αφίσες κατά των αμβλώσεων στο μετρό της Αθήνας, δεν άρεσε στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να τις καλύψουν!

Αντικείμενο σχολιασμού έχει γίνει στα social media τις τελευταίες ώρες η τοιχοκόλληση ορισμένων αφισών στο μετρό.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για αφίσες κατά των αμβλώσεων που θα συναντήσει κανείς σε σταθμούς του μετρό στην Αθήνα.

«Αφήστε με να ζήσω», γράφουν μεταξύ άλλων οι αφίσες, προσθέτοντας:

«Ήξερες ότι από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα;

Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο.

Διάλεξε τη ζωή».

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στα social media με αναρτήσεις τους κάνουν λόγο για «μεσαιωνικές καταστάσεις» στην Αθήνα του 21ου αιώνα και για το ότι «η μητρότητα αποτελεί επιλογή και όχι υποχρέωση».

Μάλιστα το ζήτημα εδώ και λίγες ώρες πήρε και πολιτικές διαστάσεις, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλο Χρηστίδη, να ζητάει άμεσα εξηγήσεις:

«Η μητρότητα αποτελεί ελεύθερη επιλογή,όχι επιβολή.
Στην Ελλάδα η νομιμοποίηση των αμβλώσεων κατοχυρώθηκε με τον N. 1609 του 1986 του ΠΑΣΟΚ μετά από δεκαετίες απαγορεύσεων.

Και είναι επιλογή και δικαίωμα της κάθε γυναίκας η πρόσβαση στη νόμιμη και ασφαλή έκτρωση, με βάση τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα.

Αντιλήψεις σαν αυτές που βλέπουμε στις αφίσες είναι μεσαιωνικές. Τι ακριβώς κάνει η διοίκηση του Μετρό;»

Δεν πέρασε αρκετή ώρα από τον…διαδικτυακό χαμό για τις αφίσες, έως ότου μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να τις καλύψουν!

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που η ίδια η Νεολαία του πρώην κυβερνώντος κόμματος δημοσίευσε στο Facebook πριν από λίγα λεπτά:

«Παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Μετρό του Μεταξουργείου. Τα σώματά μας, μας ανήκουν! Την ώρα που οι γυναικοκτονίες γίνονται καθημερινότητα, οι καταγγελίες για βασανισμούς από την αστυνομία έχουν πληθύνει, επιλέγουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στην άμβλωση. Εκκλησία, κυβέρνηση και ΚΙΝΑΛ έγιναν ένα ενάντια στα δικαιώματα μας. Κάτω τα χέρια σας από τα σώματα μας. Κάτω τα χέρια σας από την νεολαία!»

loading...