Ο Πλούτος των Εθνών – Δείτε το ελληνικό μερίδιο στην πίτα


Ο συνολικός πλούτος της ανθρωπότητας ανέρχεται σε $360 τρισ. - Η μερίδα του λέοντος ανήκει στις ΗΠΑ - Ο συνολικός πλούτος της Ελλάδας ανέρχεται σε $870 δισ. και αντιπροσωπεύει το 0,24% του συνολικού

Η αναπαράσταση δείχνει πως μοιράζεται ο συνολικός πλούτος του πλανήτη μεταξύ διαφορετικών ηπείρων και χωρών στον πλανήτη.

Με μπλε εμφανίζονται οι Ασιατικές χώρες – με διαφορετικές αποχρώσεις του χρώματος οι διαφορετικές περιφέρειες της Ασίας

Με πράσινο εμφανίζονται οι Ευρωπαϊκές χώρες – διαφορετικές αποχρώσεις για τις χώρες της Μεσογείου (όπου και η Ελλάδα) και της Ανατολικής Ευρώπης.


Με ροζ, οι χώρες της αμερικανικής ηπείρου – όπου δεσπόζει ο πλούτος της οικονομικής υπερδύναμης, των ΗΠΑ, με μερίδιο σχεδόν 30% του συνολικού πλούτου του πλανήτη.

Κόκκινο χρώμα για τις χώρες της Ωκεανίας, μωβ για αυτές της Αφρικής – μόλις που εμφανίζονται στο αναλογικό γράφημα αντανακλώντας την μικρή οικονομική σημασία που έχει η περιοχή με τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο πληθυσμό.


Με κίτρινο τέλος εμφανίζονται οι υπόλοιπες χώρες, που ήταν πολύ μικρές για να εμφανιστούν από μόνες τους.

Ελλάδα

Ο πλούτος που είναι συγκεντρωμένος σε ελληνικά χέρια (τα στοιχεία είναι της Credit Suisse) ανέρχεται σε 870 δισ. δολάρια και είναι μια ευδιάκριτη ψηφίδα στο διάγραμμα. Αντιπροσωπεύει το 0,24%

Είναι ένα αποτύπωμα πλούτου σημαντικά μεγαλύτερο από τον πληθυσμό της χώρας που είναι περίπου το μισό 0,13%. Αν ο πλούτος δηλαδή μοιράζονταν ισότιμα στον πλανήτη, η Ελλάδα θα είχε το μισό.

Η απεικόνιση του howmuch.net, δίνει αφορμή για διαφόρους παραλληλισμούς και συγκρίσεις:https://www.newmoney.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :