ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ: Ναι, αλλά «το δικαίωμα ενός ανθρώπου τελειώνει, εκεί που αρχίζει το δικαίωμα ενός άλλου ανθρώπου»!

Κώστας Χατζιδάκης,  συγγραφέας

Όταν ένας κόσμος και μια εποχή έχουν κατρακυλήσει και φτάσει τόσο κοντά στις εσχατιές τους, τότε θα δείτε να βγαίνει η τρέλα, η αλλοφροσύνη και πολλά χαλασμένα ανθρωπάκια να κυκλοφορούν και να τυρβάζουν παντού!

Πολιτικοί… κληρονομικώ δικαιώματι και άλλοι μπαγαπόντες, ή διάφοροι ειδικοί παντελώς… ανειδίκευτοι, καθώς και διάφοροι επίσημα ηλίθιοι έχουν τότε τον λόγο!

Οι ομοφυλόφιλοι π.χ., δεν είναι μια ατυχής και αναπηρική προσβολή της Φύσης αλλά και καλά μια… υπερηφάνεια! Μάλιστα.

Οι αμβλώσεις (που βέβαια είναι και παραμένουν κι αυτές νόμιμα σεβαστές  για τα απρόσεκτα ζευγάρια) δεν παύουν να είναι κι αυτές, μάλλον μια παραφύσιν μητρική σκληρότητα και όχι το δήθεν … «αναφαίρετο δικαίωμα της γυναίκας στο σώμα της»!!!

Δικαιώματα στο σώμα σου είναι να σκοτώνεις έναν υπαρκτό ήδη αλλά ανυπεράσπιστο άνθρωπο;…

Και σε όλα αυτά, δεν βγήκε κανένας να θέσει ετούτο το απλό το ερώτημα:

Αν μια γυναίκα τεμαχίσει ένα μωρό 2 ημερών και το ρίξει στα σκουπίδια, καταδικάζεται από το δικαστήριο για ειδεχθές έγκλημα. Αλλά αν ελάχιστους μήνες πριν –και παρ’ ότι αυτό είναι  ήδη βιολογικά ένα απολύτως φυσιολογικό και υπαρκτό άτομο- το τεμαχίσει εν ψυχρώ και το πετάει στα σκουπίδια ενός γιατρού, αυτό είναι νόμιμο, ανθρώπινο και… «δικαίωμα της γυναίκας να ορίζει το… σώμα της.

Μήπως, αυτό που δεν έχει καμία δύναμη να αμυνθεί, πρέπει να το υπερασπίσουμε, χωρίς απειλές και αφορισμούς μάλιστα, αλλά μόνο με μια υπαινικτική υπόμνηση του δικαιώματός του ύπαρξης;

Και ενώ θα μπορούσε, κανένας δεν κατηγόρησε ή αμφισβήτησε καν το δικαίωμα (;;;) άμβλωσης της γυναίκας «…που ομορφαίνει όλη την πλάση»…

Απλά κυκλοφόρησε μια πολύ ευαίσθητη και συγκινησιακή υπόμνηση που έμμεσα μόνο έλεγε «κάντε όσες εκτρώσεις θέλετε, αλλά οι τυχόν πιο ευαίσθητοι, ας σκεφτούν ότι ένα ανυπεράσπιστο υπαρκτό παιδάκι ίσως έχει κι αυτό το θείο δικαίωμα ύπαρξης».

…Και ξεσηκώθηκαν για άλλη μια φορά τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι, και στην συγκεκριμένη περίπτωση, την ανθρώπινη αξία και ευσπλαχνία.

loading...