ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ…ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

φοβερές καταγγελίες που κάνει η Ειρήνη Μαρούπα (φωτό), η δικηγόρος που εκπροσώπησε τις Παμμακεδονικές οργανώσεις στην αίτηση της ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, που έγινε στο ΣτΕ και στο οποίο προήδρευε ο Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Οι καταγγελίες έγιναν στον Μάκη Βραχιολίδη και στην εκπομπή του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ.

Ιδού τι λέει συνοπτικά:
Θα αποκαλυφθεί ποια είναι η κ. Σακελλαροπούλου, η προτεινόμενη Πρόεδρος Δημοκρατίας. Θεωρώ αδιανόητο να γίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας αυτή η κυρία. Αν έχουν στοιχειώδες φιλότιμο οι βουλευτές της ΝΔ και αν τρέχει ελάχιστη σταγόνα αίματος ελληνικού, πρέπει να αποχωρήσουν από αυτή την επιλογή. Η κυρία Πρόεδρος του ΣτΕ είναι αυτή που δικάσαμε την αίτηση ακύρωσης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών . Εγώ εκπροσώπησα τις Παμμακεδονικές οργανώσεις εξωτερικού (Αμερικής,. Αφρικής, Καναδά, Αυστραλίας) και την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Σωματείων Μακεδόνων στην αίτηση ακύρωσης που υποβάλλαμε εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η κυρία αυτή έγινε Πρόεδρος ειδικά για να απορρίψει τη Συμφωνία των Πρεσπών , ήταν έξι μήνες ακέφαλο το ΣτΕ για να έρθει η κυρία αυτή. Είχε παραιτηθεί Μάιο ο Σακελλαρίου καταγγέλλοντας ότι δεν υπάρχει Δημοκρατία, ότι οι διασκέψεις του δεν είναι μυστικές . Ποιος άραγε έδινε τα νέα στις καλές, αριστερές εφημερίδες; Δήθεν αριστερές εφημερίδες. Οι βολές του κ. Σακελλαρίου ενδεχομένως να αφορούσαν την κυρία Σακελλαροπούλου για το ποιος διέδιδε τις μυστικές διασκέψεις και τις αποφάσεις του ΣτΕ πριν καν ληφθούν. Παραιτήθηκε Μάιο ο κ. Σακελλαρίου και η κ. Σακελλαροπούλου διορίστηκε Οκτώβριο παρακαλώ. Η υπόθεση η δική μας δικάστηκε 7 Δεκεμβρίου. Περιμένανε να συμπληρώσει τον απαραίτητο χρόνο ως Αντιπρόεδρος του ΣτΕ επειδή ήταν η νεώτερη, η πιο άπειρη.
Πάμε λοιπόν να δικάσουμε την αίτηση ακύρωσης και μας ξεκινάει λέγοντάς μας ότι πρέπει μέσα σε 20 λεπτά να έχουμε αγορεύσει τρεις δικηγόροι! Της είπαμε ότι το θέμα ήταν πολύ σοβαρό που αφορά την Ελλάδα για να συντομεύσουμε 2 δικηγόροι μέσα σε 20 λεπτά! Μίλησε αγενέστατα, πρέπει να ακουστεί τι ειπώθηκε εκείνη την ημέρα για να καταλάβουν ποια τους προτείνουν να ψηφίσουνε. «Δεν υπάρχει μόνο αυτή. Έχουμε και άλλες υποθέσεις εδώ πέρα, δεν θα ασχολούμαστε μαζί σας».
Εγώ συγκεκριμένα της είπα: «Δεν μπορεί να συμβεί αυτό που μας λέτε. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε τον διαμελισμό της Ελλάδας μέσα σε 10 λεπτά. Θα μας δώσετε τον χρόνο που χρειαζόμαστε». Μου απάντησε «δεν πάμε καλά…», που είναι πρωτάκουστο για Πρόεδρο Ανωτάτου Δικαστηρίου. Στην πορεία και κατά τη διάρκεια της αγόρευσής μου, πράγματι μας έδωσε περισσότερο χρόνο. Εγώ αγόρευσα 18 λεπτά με 4 διακοπές δικές της και με έντονη τη δυσφορία της, που είχε εκνευρίσει όλο τον κόσμο. Κάποια στιγμή της εξέθεσα το θέμα ότι έχουν φτιαχτεί 3 αυτονομιστικά σωματεία στη Μακεδονία που μιλάνε για ανεξάρτητη Μακεδονία, για εξελληνισμένους Σλάβους που θα απελευθερωθούν με τη Συμφωνία αυτή. Και της είπα και τα ονόματα των σωματείων. Όταν της εξέθεσα το σωματείο στην Αριδαία για τη Μακεδονική γλώσσα «Κίνστε μάϊκο» (κάπως έτσι λεγόταν), με διέκοψε στην αγόρευσή μου η Πρόεδρος λέγοντας: «ελεύθεροι είναι να κάνουν ό,τι θέλουν»…αυτοί που θέλουν ανεξάρτητοι Μακεδονία! Τότε λοιπόν κι εγώ φανερά εκνευρισμένη της είπα «Ε, όχι. Οι Μακεδόνες δεν θα ξαναζήσουν σκλαβωμένοι επειδή το θέλετε εσείς». Ο κόσμος μέσα στην αίθουσα πέρασε μεγάλη ταραχή και με τα λόγια της είχαν αρχίσει να τη γιουχάρουν, ενώ στη συνέχεια ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν της έδωσα την απάντησή μου. Εκείνη πανικοβλήθηκε, διέκοψε τη διαδικασία, αποσύρθηκε όλο το δικαστήριο και μετά μου έστειλε το φρουρό της να μου ζητάει εγγυήσεις της ασφάλειας του δικαστηρίου γιατί ο κόσμος είχε εξαγριωθεί, ότι αν ξαναβγούν να μην ξανα-διακόψει ο κόσμος το δικαστήριο (είτε με φωνές είτε με χειροκροτήματα), ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Είναι σημαντικό αυτό που θα σας πω γι’ αυτήν που πάνε μας φορέσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία έχει απόλυτη συναίνεση προκαταβολικά στον διαμελισμό της Ελλάδας. Και στη Μακεδονία, και στο Αιγαίο και στην Κρήτη και παντού. Θα δούμε πράγματα και θάματα με αυτή την κυρία, πολύ χειρότερα από αυτά που είδαμε με τον Παυλόπουλο. Στην κυρία αυτή καταθέσαμε υπομνήματα Πέμπτη μεσημέρι 3.30. Η απόφαση δόθηκε στα ΜΜΕ την επόμενη στις 12.00. Σςε λιγότερο από 20 ώρες έκανε διάσκεψη, να πάρει απόφαση, να την καθαρογράψει και την έδωσε στη δημοσιότητα. Περιττό να σας πω ότι για τα υπομνήματά μας είχαμε πληρώσει 1000 ευρώ σε φωτοτυπίες. Τα υπομνήματά μας ήταν δύο 80σέλιδα. Ήταν προειλημμένη η απόφασή της. Φταίω εγώ που δεν έπεισα τις Παμμακεδονικές να της κάνω αγωγή κακοδικίας ώστε να μην τολμήσει σήμερα κανείς αν την προτείνει για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Ακούστε κάνοντας κλικ στα κόκκινα γράμματα από το 1.02.58” ως 1.10.55”






https://indobserver.gr/

loading...