Πατούλης: «Η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια»

Οχτώ δράσεις για την ανακύκλωση προετοιμάζει η Περιφέρεια Αττικής.
Οκτώ συγκεκριμένες δράσεις οι οποίες έχουν ορίζοντα υλοποίησης το πρώτο εξάμηνο του 2020 προκειμένου να υπάρξει μια μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων, προαναγγέλλει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», επισημαίνοντας ότι «η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια».

Σε αυτές τις δράσεις συμπεριλαμβάνονται η αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού, η προμήθεια 10.000 καφέ κάδων για οργανικά απορρίμματα και 66 νέων απορριμματοφόρων, η ίδρυση Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης και η λειτουργία Help Desk στον ΕΔΣΝΑ, η περαιτέρω προώθηση της ανακύκλωσης για ολόκληρη την Αττική, η δημιουργία 1.000 σημείων ανακύκλωσης σε στοχευμένα σημεία (σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, αθλητικούς χώρους, εκκλησίες) και η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Αττικής προς την κατεύθυνση της ανακύκλωσης.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Στόχος μας είναι να έχει καταργηθεί ο πράσινος κάδος και να υπάρχουν μόνο χωριστά ρεύματα από Διαλογή στην Πηγή», προσθέτοντας πως ο ΧΥΤΑ Φυλής από τα τέλη του 2023 θα παύσει να δέχεται σύμμεικτα απορρίμματα.

Τέλος, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην απόφαση του πρωθυπουργού να προταθεί η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι είναι «μια πρόταση πρόκληση, ευθύνης και συναίνεσης, προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας».

loading...