ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ: « ΜΟΛΙΣ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ»

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ….






Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

8 Ιανουαρίου 2020 ένα μήνα μετά την οσιακή κοίμηση του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα το φυτίλι στην Μέση Ανατολή άναψε

(πυραυλικές επιθέσεις στο Ιράκ) . Το θέμα είναι σε τι χρόνο θα φτάσει στην αποθήκη των πυρομαχικών ( βλ. Ιράν με πυρηνικά);

Προσπαθούν αυτές τις ώρες τα εμπλεκόμενα μέρη να αποκλιμακώσουν την ένταση. Άραγε θα τα καταφέρουν ή θα τα μπουρδουκλώσουν πάλι;
« φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη»

Η κρίσιμη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού επισκιάστηκε από την τραγικότητα των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή .

Αλλά το πιο τραγικό ήταν ότι στο οβάλ γραφείο έμπροσθεν του ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον δολοφονηθέντα Ιρανό στρατηγό Monster ( τέρας) και κατά μία συγκυρία ξεκίνησαν σε λίγες ώρες , τα ξημερώματα οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις στις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.

Από εκείνη την στιγμή οι δηλώσεις πάνε και έρχονται:
ΙΡΑΝ: “35 πύραυλοι κατά των Αμερικανών και η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη¨ Ο Τραμπ άνοιξε τις πύλες της κολάσεως στη Μέση Ανατολή και δηλώνει ότι όλα πάνε καλά!

ΙΡΑΝ: “Θα κόψουμε το πόδι της Αμερικής στη Μέση Ανατολή” δηλώνει ο πρόεδρος Ροχανί « Οι Φρουροί της Επανάστασης άρχισαν τον «δεύτερο γύρο» της επίθεσής τους με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιράκ σε αντίποινα για την εξόντωση του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ την Παρασκευή, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η «Επιχείρηση Μάρτυρας Σουλεϊμανί» άρχισε τα ξημερώματα και βρίσκεται σε εξέλιξη. «Όλα πάνε καλά!», διαβεβαιώνει μέσω Twitter ο Τραμπ μετά τα πυραυλικά πλήγματα του Ιράν

 Το σώμα των Φρουρών της Επανάστασης εξαπέλυσε επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους-εδάφους εναντίον δύο αμερικανικών βάσεων στην επικράτεια του Ιράκ, μία στην Αρμπίλ (ιρακινό Κουρδιστάν, βόρεια) και μία στην επαρχία Άνμπαρ, την Άιν αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το Tasnim, έχουν εκτοξευθεί τουλάχιστον 35 πύραυλοι μέχρι στιγμής. Αλί Χαμενεΐ: Οι ΗΠΑ πρέπει να αποσυρθούν από την περιοχή»

« Kρίσιμες είναι οι ώρες που θα ακολουθήσουν καθώς είτε θα υπάρξει εκτόνωση της κρίσης στον Περσικό Κόλπο είτε θα «τραβηχτεί στο σχοινί» και από το Ιράν και από τις ΗΠΑ και τότε ο Θεός να βάλει το χέρι του.

80 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση με ρουκέτες στην βάση Αλ Ασάντ στο Ιράκ, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ιρανική τηλεόραση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τραυματίστηκαν περίπου 200 άτομα.

Βέβαια δεν είναι αξιόπιστα τα ιρανικά ΜΜΕ διότι συχνά «παραφουσκώνουν» υπέρ των ιρανικών θέσεων τα γεγονότα για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, αλλά και οι αρνήσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ότι «ουδείς έπαθε κακό από την ιρανική πυραυλική επίθεση» ίσως και αυτές να μην είναι απολύτως ακριβείς.»

Προσοχή ΕΛΛΑΔΑ αυτή την στιγμή στον τούρκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...