Κ.Μπογδάνος: «Γιατί κατεβάσατε την αφίσα κατά των αμβλώσεων; – Έλεγε ψέματα;»

Τη διαφωνία του με την απόφαση να κατέβουν οι αφίσες κατά των αμβλώσεων από τις στάσεις του Μετρό, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών να ζητήσει από την ΣΤΑΣΥ τη διακοπή της καμπάνιας της οργάνωσης κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να Ζήσω». «Θα έπρεπε να κατέβουν εάν διέδιδαν ψέματα, εάν παρανομούσαν ή προέτρεπαν σε παρανομία, εάν το περιεχόμενό τους ήταν υπερβολικά γραφικό ή εάν η εταιρεία επικαλείτο πολιτική ενάντια στη φιλοξενία κοινωνικών μηνυμάτων, που ίσως κρίνονται αμφιλεγόμενα. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Μπογδάνος πρόσθεσε ότι πιθανώς από το υπουργείο να έχει γίνει μια εσφαλμένη ανάγνωση της καμπάνιας. «Κανείς δεν συζητά ή θέτει υπό αίρεση το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Δεν είναι καν αυτό το περιεχόμενο του μηνύματος που τελικά λογοκρίθηκε. Η εκστρατεία τοποθετείται υπέρ της μη άσκησης ενός δικαίωμάτος που δεν αμφισβητείται. Γιατί αυτό το πράγμα περιορίζεται και κατεβαίνει;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος υποστήριξε ότι προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ «σχεδόν ταυτίστηκε με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ένας μίλησε για προπαγάνδα, ο δεύτερος για παραπληροφόρηση. Δεν μου αρέσει όταν πρόεδρος δημόσιου φορέα συγκοινωνίας αναπαράγει σχεδόν επί λέξει τη δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.

loading...