Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ για Γκρέτα: «Να σπουδάσει πρώτα οικονομικά και ας έρθει μετά να μας κάνει υποδείξεις»

Ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής Τραμπ, Στίβεν Μνούτσιν, ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκαθάρισε στη 17χρονη Γκρέτα να μη μιλάει για πράγματα που δεν έχει σπουδάσει.

Συγκεκριμένα, ο Μνούτσιν, απάντησε στις απαιτήσεις της Γκρέτα για «φρένο» στις επενδύσεις ορυκτών καυσίμων. Η Γκρέτα είχε δηλώσει: «Σταματήστε αμέσως να επενδύετε σε ορυκτά καύσιμα ή εξηγήστε στα παιδιά σας γιατί δεν τα προστατεύσατε από το κλιματικό χάος που δημιουργήσατε», είπε η Γκρέτα Τούνκμπεργκ στην ομιλία της στο Φόρουμ του Νταβός.

Όταν ρωτήθηκε ο Μνούτσιν, η απάντησή του ήταν η εξής: «Είναι η επικεφαλής οικονομολόγος; Αφού σπουδάσει και σπουδάσει Οικονομικά, τότε μπορεί να επιστρέψει και να μας εξηγήσει».

Πριν από δυο μέρες, η 17χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον Τραμπ. Όταν εκείνος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν σε μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τρία τρισεκατομμύρια δέντρα, η Γκρέτα σχολίασε ότι η δενδροφύτευση δεν είναι αρκετή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πριν φύγει από το Νταβός, ο Τραμπ είπε ότι θα ήθελε να είχε παρακολουθήσει την ομιλία της και πως θα ήθελε να τη δει. Κανείς δεν μπορεί να είναι στο μυαλό του για να καταλάβει αν αυτό ήταν μια ακόμη ειρωνεία.

Από την πλευρά του ο Μνούτσιν, αναφερόμενος στη θέση της κυβέρνησης Τραμπ για το κλίμα, υποστήριξε ότι αυτή «παρερμηνεύτηκε». «Υπάρχει μια πραγματική παρερμηνεία της αμερικανικής πολιτικής. Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: Ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει απόλυτα στον καθαρό αέρα και στο καθαρό νερό και στο να έχουμε ένα καθαρό περιβάλλον».

loading...