Ο Ερντογάν εγκαινίασε υποβρύχια… ξηράς

Του Χρήστου Μαζανίτη

Πριν από μερικές ημέρες, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πανηγυρικές εικόνες από την ναυπήγηση του πρώτου από τα συνολικά έξι υποβρύχια Reis, κλάσης “type 214”.

Κάπου όμως, στο ελληνικό πεντάγωνο, στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα γέλια τους. Όχι γιατί δεν πρόκειται οι Τούρκοι να καθελκύσουν τα “δίδυμα” αδελφάκια του “Παπανικολής” αλλά γιατί η καθέλκυση του πρώτου τους υποβρυχίου θέλει ακόμη 6 μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής και μετά θα πάρει τουλάχιστον έναν χρόνο δοκιμών. Και πριν βιαστείτε να αναφωνήσετε ότι σε ενάμιση χρόνο θα μπορούν να κοιτάξουν “υποβρυχιακά” στα ίσια την Ελλάδα, θα πρέπει να υπολογίσετε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον έναν χρόνο εκπαίδευσης ώστε να μάθουν τουλάχιστον τα βασικά οι Τούρκοι ναυτικοί.

Με απλά λόγια, πριν το 2022 τουρκικά υποβρύχια type 214… γιοκ!

Στο μεταξύ, η Ελλάδα θα έχει ήδη προμηθευτεί τις τορπίλες βαρέως τύπου με τα αντίμετρα και λογικά θα έχει αποκτήσει και τα νέα ελικόπτερα που θα εκτοξεύσουν τις δυνατότητες στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Μην ξεχνάμε ότι κάπου εκεί αναμένεται και η παραλαβή του πρώτου εκσυγχρονισμένου αεροσκάφους P3B Orion, της αεροπορίας Ναυτικού, που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις.

http://www.enikos.gr/

loading...