Μεταναστευτικό: 224 νέες αφίξεις στη Λέσβο το βράδυ της Παραμονής και ανήμερα την Πρωτοχρονιά


Το Λιμενικό επενέβη σε πέντε περιστατικά και συνέλαβε τους χειριστές των βαρκών
Το κρύο, η παγωμένη θάλασσα και οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο δεν φαίνεται να πτοούν τους διακινητές στα παράλια της Τουρκίας, οι οποίοι συνέχισαν τη δράση τους τόσο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όσο και ανήμερα της πρώτης ημέρας του 2020.

Από το βράδυ της Παραμονής μέχρι και το πρωί, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 224 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι είχαν αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με βάρκες και προορισμό τους τη Λέσβο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος:

1)Στον εντοπισμό σαράντα δύο (42) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή ''ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ'' ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 36χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.

2)Στον εντοπισμό σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή ''ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ'' ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 22χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.

3)Στον εντοπισμό σαράντα εννέα (49) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή ''ΔΥΟ ΠΕΤΡΕΣ'' ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 30χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.

4)Στον εντοπισμό τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή ''ΠΑΛΗΟΣ'' ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 31χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανακρίσεις διενεργούνται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

5)Στον εντοπισμό σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στην περιοχή ''ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ' ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 20χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :