Βασίλης Πολίτης: Το 2021 που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση η Ελλάδα δε θα είναι αυτή που είναι σήμερα

Για το φοβικό σύνδρομο της Ελλάδος και για την κατάσταση του εξοπλιστικού μας προγράμματος μίλησε ο αντιναύαρχος ε.α. Βασίλης Πολίτης σε συνέντευξή του στον Γ. Τράγκα. Συγκεκριμένα ανέφερε «Οι Τούρκοι όσο τους αφήνουμε να κυκλοφορούν απρόσκοπτα στο Αιγαίο τόσο θα αποθρασύνονται. Αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα διέπεται από ένα φοβικό σύνδρομο. Στο παρελθόν όταν ήμουν νεαρός αξιωματικός και το πολεμικό ναυτικό έκανε συνέχεια περιπολίες στο Αιγαίο σπάνια συναντούσαμε τουρκικό πλοίο. Αντέθετα, σήμερα, τα πλοία τους φτάνουν μέχρι το Λαύριο.

Εμείς, δε στείλαμε κανένα πλοίο να αντιπαραταχτεί με το γιαβούζ ή τα άλλα πλοία που έχουν βγάλει οι Τούρκοι στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Στο Καστελόριζο και στο Ανατολικό Αιγαίο έχουμε όσο το δυνατόν χαμηλότερη παρουσία για να μην προκαλούμε. Συνεχίζουμε δε να έχουμε αυτήν την τάση της υποχωρητικής διπλωματίας.

Οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει αυτήν τη στιγμή την ασύμμετρη απειλή με τις μεταναστευτικές ροές. Οι Τούρκοι δέχονται απ’ όλη την Αφρική μετανάστες που φτάνουν αεροπορικώς και στη συνέχεια τους προωθούν στα παράλια και τους στέλνουν στα νησιά. Αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς προσπαθούν να τα αλλοιώσουν πληθυσμιακά. Υπάρχουν εργοστάσια στην Τουρκία που φτιάχνουν πλαστικές βάρκες για να έρχονται οι μετανάστες στα νησιά».

Στη συνέχεια ο κος. Πολίτης έριξε πραγματική τορπίλη σημειώνοντας ότι «Μπορεί να έχουμε πολύ σύγχρονα υποβρύχια ωστόσο δεν υπάρχει το κατάλληλο πολεμικό υλικό δηλαδή τορπίλες γιατί δε μας τις έχουν δώσει οι Γερμανοί.

Παρότι έχουμε πολύ αξιόμαχο προσωπικό επί 10 χρόνια δεν έχει γίνει καμία αγορά ούτε αναβάθμιση στα εξοπλιστικά μας προγράμματα και έχουμε μείνει πίσω τεχνολογικά σε σχέση με την Τουρκία.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Και τα πλοία που έχουμε και τα υποβρύχια που έχουμε αντί να βρίσκονται στο Αιγαίο είναι κλεισμένα στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας».

Στη συνέχεια ο κος Πολίτης ανέφερε το εξής συγκλονιστικό «Σύμφωνα με τη ΕΛΣΤΑΤ με βάση τη νέα απογραφή υπάρχουν στην Ελλάδα 971.000 μουσουλμάνοι από τους οποίους πιθανότατα κάποιοι να αποτελούν θύλακες ανορθόδοξου πολέμου για να δημιουργήσουν οποιοδήποτε επεισόδιο. Η Τουρκία δε χρειάζεται αν κάνει πόλεμο γιατί μπορεί να δημιουργήσει αναταραχή και να μας οδηγήσει στο τραπέζι διαπραγματεύσεων. Η Τουρκία θέλει την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου. Το 2021 που θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση και θα συμπίπτει με τα 100 χρόνια της Λωζάννης η Ελλάδα δε θα είναι αυτή που είναι σήμερα.

Όσο υπάρχει το φοβικό σύνδρομο στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία θα χάνουμε εδάφη».

loading...