Η Τουρκία «ξαναζεί» το «1821» – Ποια είναι η «Συμμαχία του κακού» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιστορία… επαναλαμβάνεται
Οργισμένη παρακολουθεί η κυβέρνηση της Τουρκίας την υπογραφή της συμφωνίας για τον East Med μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα καθώς και τα όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ της γείτονας είναι προκλητικά, καθότι κάνουν λόγο για προβοκάτσια και για… «συμμαχία του κακού εναντίον της Τουρκίας».

Η υπόθεση μοιάζει ολίγον τι με την περίοδο πριν και μετά το 1821, όταν οι «δημοκράτες» της Δύσης στήριξαν (αρχικά) την Ελληνική Επανάσταση απέναντι στον Σουλτάνο, ο οποίος ανήκε στο αντίθετο στρατόπεδο (Παλαιά Τάξη – Μοναρχίες) με εκείνο των Κοινοβουλευτισμών της Ευρώπης (Νέα Τάξη – Κοινοβουλευτική Δημοκρατία).

Η Τουρκία, παρότι αναλαμβάνει και δικές της πρωτοβουλίες, στην παρούσα φάση συνεργάζεται με την σύγχρονη έκδοση της Παλαιάς Τάξης, η οποία μέσω δεξιών κομμάτων συμμετέχει σε Κοινοβούλια, έχοντας κυριαρχήσει σε Ρωσία και ΗΠΑ (βλ. συνομιλίες Ερντογάν-Πούτιν). Μέσω της Μόσχας, αποσκοπεί στον έλεγχο της Τουρκίας και ιδιαιτέρως των Στενών του Βοσπόρου.

Ως εκ τούτου, η «συμμαχία του κακού», όπως ονομάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την τριμερή σύμπραξη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ αλλά προφανώς και την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δυτικότροπων δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης στον East Med, τάχθηκε υπέρ του αγωγού, ο οποίος, μεταξύ άλλων, συναγωνίζεται τους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η εφημερίδα Sabah κυκλοφορεί με τίτλο «η συμμαχία του κακού ενώθηκε εναντίον της Τουρκίας», όπως και η εφημερίδα AKSAM.

Η Hurriyet κάνει λόγο για «τριπλή κίνηση εναντίον της Τουρκίας. Ισραήλ, Ελλάδα και Ελληνοκύπριοι έβαλαν την υπογραφή τους για τον East Med».

Το κρατικό κανάλι TRT Haber μιλά για «προβοκάτσια East Med» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό που μπορεί να κάνει η Τουρκία είναι να απειλήσει Ελλάδα και Ευρώπη με νέες ροές παράνομων μεταναστών.

Δείτε το ρεπορτάζ:

loading...