Γυναίκα μεταμφιεζόταν σε 16χρονο αγόρι και αποπλανούσε ανήλικες μέσω διαδικτύου – ΦΩΤΟ

Περισσότερες από 50 ανήλικες φέρεται να αποπλάνησε μία 20χρονη στη Βρετανία, η οποία παρίστανε το αγόρι για να προσεγγίζει τα θύματά του στο διαδίκτυο.

Η 21χρονη Τζέμα Γουάτς παρίστανε το αγόρι στα social media και στόχευε κυρίως σε κορίτσια 14-16 ετών. Στη συνέχεια ταξίδευε με τρένο σε όλη τη χώρα για να συναντήσει τα κορίτσια, τα οποία νόμιζαν ότι έχουν σχέση με αγόρι συνομήλικό τους.

Η Γουάτς έπιανε τα μακριά μαλλιά της σε κοτσίδα και φορούσε καπελάκι τζόκεϊ. Επίσης επέλεγε φαρδιά φούτερ και φαρδιά τζιν κρύβοντας τη γυναικεία φιγούρα της, ενώ συστηνόταν ως ο 16χρονος Τζακ Γουάτσον.

Είχε τη ική της φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Snapchat και Instagram και ξεκινούσε τη δράση της ακολουθώντας τα προφίλ των κοριτσιών που στοχοποιούσε. Ζούσε στο σπίτι της μητέρας της στο βόρειο Λονδίνο. Ανέβαζε βίντεο από σκέιτμπορντ, χρησιμοποιούσε τη διάλεκτο των εφήβων και κολάκευε τα κορίτσια με όμορφα λόγια σε μηνύματα. Τις αποκαλούσε “μωρό” μου ή με άλλα χαϊδευτικά.

Αντάλλασσε μηνύματα με τα θύματά της, περιλαμβανομένων ιδιαίτερων φωτογραφιών, μέσω WhatsApp, Snapchat, ή μήνυμα κειμένου. Επίσης, μπορεί και να μιλούσε τηλεφωνικά με τα θύματά της πριν από τη συνάντησή τους. Η Γουάτς ήταν τόσο πειστική ως Τζακ που μπορεί να περνούσε και χρόνο με τους γονείς των κοριτσιών χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι είναι γυναίκα. Όλα της τα θύματα πίστευαν ότι έχουν σχέση με αγόρι μέχρι που η αστυνομία αποκάλυψε ότι πρόκειται για ενήλικη γυναίκα

Η γυναίκα κινδυνεύει με φυλάκιση αφού δήλωσε ένοχη για έξι σεξουαλικές επιθέσεις και για διαδικτυακή παρενόχληση. Τα αδικήματα αφορούν τρεις 15χρονες από το Σάρεϊ, το Πλίμουθ και τα Μίντλαντς αλλά και μία 14χρονη από το Χάμπσαϊρ.

Η επικεφαλής ντετέκτιβ της μητροπολιτικής αστυνομίας Φιλίπα Κενράιτ είπε: “Η εμπειρία αυτή άλλαξε τις ζωές όλων των θυμάτων. Πίστευαν ότι ήταν σε σχέση με αγόρι, με έναν έφηβο, και μετά ανακάλυψαν ότι ήταν γυναίκα. Για κάποια από αυτά τα κορίτσια αυτή ήταν η πρώτη τους σχέση. Τους κορόιδευε διαρκώς. Πολλά από αυτά τα κορίτσια είναι πολύ νεαρά, σχεδόν αθώα. Ξεγελάστηκαν εντελώς από την Τζέμα Γουάτς. Όλες πίστευαν ότι έχουν σχέση με αγόρι”

Οι ερευνητές εντόπισαν επτά θύματα κάποια εκ των οποίων δεν θέλουν να δώσουν κατάθεση.

Η αστυνομία άρχισε να ερευνά για τη Γουάτς αρχικά τον Μάρτιο του 2018 όταν ένας γιατρός είπε πως ένα κορίτσι είχε σχέση με μεγαλύτερο αγόρι.

Η μητροπολιτική αστυνομία ενεπλάκη τον Ιούλιο του 2018 όταν η κατηγορουμένη παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλική σχέση με τα τρία πρώτα θύματά της. Αφέθηκε ελεύθερη ενώ τέθηκε υπό έρευνα, κι συνελήφθη ξανά τον Οκτώβριο του 2018 από αστυνομικούς των βρετανικών μεταφορών όταν την εντόπισαν με το τέταρτο θύμα της από τα Δυτικά Μίντλαντς, όταν οι γονείς του θύματος ανέφεραν ότι η κόρη τους αγνοείται.

Και οι αστυνομικοί αρχικά πίστευαν ότι πρόκειται για τον 16χρονο Τζέικ και τη μετέφεραν σπίτι της στο Λονδίνο προτού κάνουν τον συσχετισμό. Η Σκότλαντ Γιαρντ εξέδωσε εντολή σεξουαλικού κινδύνου τον Νοέμβριο του 2018 την οποία η Γουάτς παραβίασε δύο εβδομάδες μετά. Συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση τον Μάρτιο του 2019 αλλά αφέθηκε ελεύθερη τον Αύγουστο, αφού αθωώθηκε. Τελικά τον Σεπτέμβριο της απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ομολόγησε ενοχή για επτά αδικήματα.

Πηγή: The Guardian, BBC,

loading...