Ο Βαρουφάκης εξηγεί γιατί καταψηφίζει την ψήφο των αποδήμων (VIDEO)

Με προσωπικό του οπτικογραφημένο μήνυμα ο Γιάνης Βαρουφάκης εξηγεί τους λόγους που τάσσεται κατά του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων.
Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη το ΜέΡΑ25 αρνείται να καταστήσει του Έλληνες του εξωτερικού «ψηφοφόρους δεύτερης κατηγορίας» και να αλλοιώσει προς το χειρότερο ένα δικαίωμα που ήδη έχουν αλλά δεν μπορούν να εξασκήσουν εκτός συνόρων. Παράλληλα, τονίζει ότι αρνείται να διασυνδέσει το δικαίωμα ψήφου τους με το αν έχουν περιουσία ή αν έχουν δουλέψει. «Ως ΜέΡΑ25 τασσόμαστε σ’ ένα συνεχή αγώνα υπέρ της πραγματικής ψήφου των Αποδήμων και ενάντια στο συνεχή εμπαιγμό τους».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει ότι παρά την αρχικά θετική τοποθέτηση του ΜέΡΑ25 στη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ψήφο των αποδήμων, ο δημόσιος διάλογος εκχυδαΐστηκε πολύ γρήγορα και έγιναν χυδαίες, όπως λέει τοποθετήσεις για το δικαίωμα των αποδήμων στην ψήφο. «Μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση οι εξ αριστερών τοποθετήσεις», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης, θυμίζοντας, παράλληλα, τη στάση της Αριστεράς όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί στο ζήτημα της ψήφου των γυναικών. «Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των γυναικών θα στήριζε την ΕΡΕ, η ΕΔΑ, ένα κόμμα με αρχές πρωτοστάτησε στο δικαίωμα στην ψήφο των γυναικών».

loading...