Άσκηση Τουρκικού ΠΝ με το «USS Harry Truman» στην Α. Μεσόγειο: Έβγαλαν αμέσως τον στόλο τους οι Αιγύπτιοι – Δείτε εικόνες

Πόντιος Πιλάτος για άλλη μία φορά οι ΗΠΑ. Την στιγμή που η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ψήφιζε κυρώσεις κατά της Άγκυρας, το ΠΝ των ΗΠΑ έκανε ασκήσεις με τους Τούρκους στην Α. Μεσόγειο!

Δηλαδή με αυτούς οι οποίοι παραβιάζουν τα ελληνική κυριαρχικά δικαιώματα. Πρόκειται για μία κίνηση της Ουάσινγκτον που προβληματίζει, καθώς θα περιμέναμε μία έστω τυπική στήριξη στα πάγια αιτήματα της Αθήνας, την στιγμή δε που ο Ερντογάν ανάβει φωτιές με την συμφωνία που υπέγραψε με την Τρίπολη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Harry Truman CVN75» έπλεε στην θαλάσσια περιοχή της Αν. Μεσογείου, ανάμεσα από την Κρήτη και τη Λιβύη.

Κινούνταν μάλιστα και εντός περιοχής ευθύνης του FIR Αθηνών. Κι από την ώρα που η Τουρκία αποφάσισε να φέρει φουρτούνες στα ήδη ταραγμένα νερά της περιοχής με σαφείς επεκτατικές βλέψεις, ακόμη και μια τυπική σε πολλές περιπτώσεις άσκηση «PASSEX», δίνει τροφή στην γείτονα να συνεχίσει να αμφισβητεί, να διεκδικεί, να απειλεί.

Πάντως χθες έγινε ένα λάθος από πολλά ΜΜΕ, καθώς ανέφεραν ότι οι Αμερικανοί έβγαλαν NAVTEX κατά των Τούρκων, οι εικόνες για το τι έγινε χθες μιλούν από μόνες τους!

Ίσως δεν ήταν τυχαία και η άσκηση τις ίδιες ακριβώς ώρες από το Αιγυπτιακό ΠΝ όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Στην άσκηση πήραν μέρος πρακτικά όλες οι μεγάλες μονάδες επιφανείας της Αιγύπτου όπως και υποβρύχια.

Ήταν ένα μήνυμα τόσο πρός την Τουρκία, όσο και προς τις ΗΠΑ, καθώς το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε προστασία της ΑΟΖ από εχθρικά πλοία.

loading...