Διευθυντής Κέντρου Ελέγχου Όπλων: «Tα UAV Bayraktar απειλούν την Ελλάδα στο Αιγαίο – Η Λιβύη έχει ισχυρά όπλα στα χέρια της από την Τουρκία»

«Η Ελλάδα θα πολεμάει απέναντι σε αεροπλάνα “φαντάσματα”»

Ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Όπλων κ. Θεόδωρος Λιόλιος αναφέρθηκε στα οπλικά συστήματα με τα οποία τροφοδοτεί η Τουρκία την Λιβυή και αποκάλυψε ότι η Ελλάδα απειλείται από μη επανδρωμένα τουρκικά οχήματα στο Αιγαίο.

«Το οπλικό σύστημα που τώρα βλέπουμε είναι πολύ διαδεδομένο στην Τουρκία. Πρόκειται για τον γνωστό «σκαντζόχοιρο» της χωροφυλακής κυρίως, αλλά και του στρατού ξηράς Τουρκίας. Παράγεται από εργοστάσια της Τουρκίας και εξάγεται διεθνώς κατά εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες αυτή τη στιγμή. Η Λιβύη είναι γεμάτη από τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, όπως είναι ο ακριβής στρατιωτικός τους όρος, μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 10-12 άτομα στο εσωτερικό, έχουν ειδική θωράκιση, είναι ειδικά διαμορφωμένα, ώστε να είναι ναρκοανθεκτικά.Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ ισχυρά όπλα αυτή τη στιγμή και πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι το μόνο όπλο που πάει στη Λιβυή. Υπάρχουν πολύ σοβαρά Ινστιτούτα στο εξωτερικό που έχουν εντοπίσει και ένα άλλο οπλικό σύστημα το οποίο απειλεί και την Ελλάδα σήμερα», δήλωσε αρχικά στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Είναι το UAV Bayraktar που παράγεται από μία εταιρεία που ελέγχεται από τον γαμπρό του Ερντογάν και αυτά είναι τα δύο συστήματα που κυριαρχούν στην περιοχή σε στρατιωτικό επίπεδο. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή σε σχέση με αυτά τα συστήματα, απειλείται από τα UAV Bayraktar που πήγαν στη Λιβύη, ιδιαίτερα στον χώρο της Κρήτης, διότι πλέον η ελληνική πολεμική αεροπορία, δεν θα μάχεται με τα πολεμικά μαχητικά αεροσκάφη των Τούρκων, αλλά με τα μη επανδρωμένα οχήματά τους. Θα πολεμάμε με φαντάσματα πλέον στο Αιγαίο, έτσι ώστε οι Τούρκοι να μην έχουν κανένα πρόβλημα και να μην φέρνουν στη χώρας τους φέρετρα πιλότων τους. Η απάντηση της Ελλάδας πρέπει να είναι μία και μοναδική, εργαστήρια ειδικών όπλων αντίστοιχα του Λος Άλαμου. Η στρατιωτική σχολή Ευελπίδων έπρεπε να είναι το κέντρο κατασκευής ειδικών όπλων άμυνας εναντίον των αντιπάλων».

loading...