Τουρκία: «Πυρά» αντιπολίτευσης κατά Ερντογάν – «Μείναμε μόνοι μας στην Ανατoλική Μεσόγειο»

Η αντιπολίτευση της χώρας κατηγορεί την  πολιτική Ερντογάν για τη θέση της χώρας με τις προκλητικές του κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Νέα πυρά κατά της πολιτικής Ερντογάν στην ανατολική Μεσόγειο εξαπέλυσε σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία. O αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Φαίκ Οζτράκ, δήλωσε εμφαντικά ότι «στην ανατ. Μεσόγειο μείναμε μόνοι μας», κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση Ερντογάν ότι άργησε να προβεί στα κατάλληλα βήματα και τώρα η χώρα δίνει αγώνα για να προστατεύσει τα δικαιώματά της και των Τουρκοκυπρίων.

Ο Φαίκ Οζτράκ απάντησε επίσης στον Τούρκο πρόεδρο ότι η Λιβύη δεν είναι κομμάτι της οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπως ήταν κάποτε, υπενθυμίζοντάς του παράλληλα ότι πριν από 9 χρόνια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι οι Λίβυοι πρέπει να βρουν μόνοι τους τη λύση στην κρίση όπως αναφέρει το ethnos.gr.

«Ο Μουσταφά Κεμάλ, ως αξιωματικός του Οθωμανικού στρατού τότε, υπερασπιζόταν τα οθωμανικά εδάφη. Αλλά σήμερα η Λιβύη είναι δικό μας έδαφος;», ρώτησε ο αντιπρόεδρος του CHP, για να προσθέσει ότι δεν είναι δουλειά των Τούρκων στρατιωτών να εμπλέκονται στον εμφύλιο που διεξάγεται στη βορειο-αφρικανική χώρα. «Το μοναδικό καθήκον των Τούρκων στρατιωτών είναι να προστατεύουν από επιθέσεις την 784 χιλιάδων χιλιομέτρων πατρίδα τους», σημείωσε.

loading...