Ομαδική ανταρσία στις ΤΕΔ: Στρατιώτες παράτησαν άρματα μάχης Leopard & πτώματα Τούρκων στη Συρία – Φοβούνται να πολεμήσουν

Η αλήθεια για τον “ένδοξο” τουρκικό στρατό, την οποία αποκρύβει επιμελώς η τουρκική δημοσιογραφική “μονταζιέρα”, δεν πείθει πλέον κανέναν (ειδικά σε ότι αφορά στην Α.Μεσόγειο και τις φωνασκίες των Τούρκων για την υποτιθέμενη ΑΟΖ) για την πραγματική στρατιωτική ισχύ των ΤΕΔ.

Μετά και από την αποκάλυψη περιστατικών στις επιχειρήσεις στο συριακό έδαφος και του θέματος των πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων.

Μόνο χθες έγινε γνωστό, ότι τουλάχιστον πέντε Τούρκοι στρατιώτες των ΤΕΔ έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη βόμβας κατά του θωρακισμένου οχήματος τους στην συριακή επαρχία του Χαλεπίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA και τον ρωσικό τύπο.

Σύμφωνα με πηγή, παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε τη στιγμή που τουρκική φάλαγγα έφτασε δίπλα του. Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου στη συριακή πόλη Jerablus, στα ανατολικά της οποίας υπάρχει μια τουρκική στρατιωτική βάση.

Ως αποτέλεσμα της έκρηξης, αλλοι 12 Τούρκοι στρατιώτες των ΤΕΔ τραυματίστηκαν. Όλα τα θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην Τουρκία.

Δεν έχουν ακόμη ληφθεί επίσημες δηλώσεις της τουρκικής πλευράς σχετικά με το περιστατικό, αλλά αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι Κούρδοι και Σύροι, ακολουθώντας τις δηλώσεις του Άσαντ για εκδίωξη όλων των κατακτητών της Συρίας, θα ξεκινήσουν ένα νέο τουρκικό “Βιετνάμ” με θύματα πολλούς πιθανόν Τούρκους στρατιώτες, μέχρι να αποχωρήσουν όλα τα τουρκικά στρατεύματα από την Β.Συρία.

Αυτή η ενέδρα προκάλεσε σοκ στους Τούρκους στρατιωτικούς, διότι κατανόησαν ότι η Συρία αποτελεί από μόνη της μια τεράστια “παγίδα θανάτου” για τους ίδιους, ενώ σίγουρα πολλοί δεν θα θελήσουν να υπηρετήσουν εκεί με κάθε μέσο ακόμη και πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις.

Η πραγματικότητα λοιπόν για την αποτελεσματικότητα των Τούρκων στρατιωτών, αξιωματικών και οπλιτών ανακαλύπτεται καθημερινά, φέρνοντας στην επιφάνεια πράγματα και θαύματα.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, κινούνται πάντα με τον φόβο να βρεθούν σε κάποιο μπουντρούμι, κατηγορούμενοι ως “γκιουλενιστές”, σε οποιαδήποτε αποτυχία στο πεδίο της μάχης ή εκφράζοντας οποιαδήποτε αντίρρηση σε ανωτέρους τους για κάποια παράλογη διαταγή.

Στο συριακό έδαφος, για παράδειγμα οι τουρκικές διμοιρίες πεζικού και ίλες δρούσαν έχοντας μπροστά ως εμπροσθοφυλακή Σύρους τζιχαντιστές ως “μάζα κρέατος” προς κατανάλωση, αλλά αυτό δεν τους έσωσε απο τις απώλειες.

Για παράδειγμα στην al-Bab Τούρκοι κομάντος παράτησαν σε μια περίπτωση την τουρκική σημαία του τάγματος, μαζί με δύο άρματα μάχης Leopard-2 (όχι ένα που αναφέρεται) της ίλης που τους συνέδραμε… και έτρεχαν προς τα πίσω.

Στην πόλη Afrin, σε άλλο περιστατικό Τούρκοι επίλεκτοι στρατιώτες παράτησαν νεκρούς συναδέλφους αν και ανήκαν στην “τρομερή” 1η Ταξιαρχία Καταδρομών του ΤΕΔ, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι οι καταδρομείς μαθαίνουν από τα πρώτα στάδια της σκληρής εκπαίδευση τους, να μην παρατούν νεκρούς ή τραυματίες στα χέρια του εχθρού για πολλούς λόγους.

Χθες, ο τουρκικός στρατός αποφάσισε σε ξήλωμα των διακριτικών, την ατιμωτική υποβίβαση στο βαθμό τους στρατιώτη και τέλος στην απόταξη ενός Υπολοχαγού και ενός Λοχία ΕΠΟΠ.

Η κατηγορία που τους αποδόθηκε ήταν ότι εγκατέλειψαν νεκρούς συναδέλφους τους στο πεδίο της μάχης ( τον Υπλγο Oğuz Kağan Usta και τον ΕΠΟΠ Λχια Mehmet Muratdağı στις 23 Ιαν.2018 στο πλαίσιο της Επιχείρησης ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΑΙΑΣ).

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο τουρκικός στρατός στο σύνολο του αποτελείται από λιποτάκτες και φυγόμαχους, αλλά άλλο πράγμα είναι να πολεμάς για την πατρίδα σου , και άλλο είναι να πολεμάς για αυτοκρατορίες για τις οποίες διάβαζες στο βιβλίο σε ξένα κράτη. Κανένας σώφρων Τούρκος που ζει ειδικά στα παράλια δεν θέλει να σκοτωθεί στην έρημο της Συρίας ή του Ιράκ, πόσο μάλλον στην Α.Μεσόγειο.

Το καθεστώς Ερντογάν κατανοώντας τους κινδύνους αυτούς και βλέποντας την ιρανική νεολαία “δίπλα”, να σκοτώνεται κατά εκατοντάδες, εξεγειρόμενη κατά των στυγνών Ιρανών μουλάδων, προσπαθεί να δημιουργήσει έναν νέο στρατό από μη επανδρωμένα χερσαία, ναυτικά και εναέρια οχήματα τα οποία δεν θα σπαταλούν ανθρώπινες ζωές.

«Η Τουρκία έχει αναπτύξει τα πρωτότυπα για τρία είδη ελαφρών μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους» (UGV), ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο αξιωματούχος της χώρας για την αμυντική βιομηχανία İsmail Demir, στο Twitter.

Σήμερα ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, ότι η χώρα σχεδιάζει να παράγει UGV ( μη επανδρωμένο όχημα για χερσαίες επιχειρήσεις), αναφέρει ο Τύπος της Τουρκίας.

“Θα είναι μικροί βοηθοί στις μονάδες ασφαλείας μας κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων σε σπηλιές, κατοικημένες περιοχές, πολυώροφα κτίρια και μεγάλες εκτάσεις», δήλωσε ο Demir για τα τουρκικά UGV.

“Οι προκαταρκτικές δοκιμές για τα οχήματα έχουν ολοκληρωθεί και η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει μετά από ανάλυση των πραγματικών αναγκών των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας”, είπε ο ίδιος.

Τα drone όμως όσο μεγάλα και να είναι δεν κερδίζουν μάχες, ούτε «καρφώνουν» στο έδαφος σημαίες, ενώ σίγουρα δεν μπορούν να ελέγξουν για παράδειγμα την Α.Μεσόγειο, ή να υποστηρίξουν το σχέδιο “Γαλάζια πατρίδα”, για αυτό και οποιαδήποτε πιθανή μελλοντική σύρραξη, με την Ελλάδα για παράδειγμα , θα προκαλούσε εκατόμβη νεκρών Τούρκων στρατιωτών, και θα έριχνε σαν “τραπουλόχαρτο” το καθεστώς του Ερντογάν.

Επίσης είναι γνωστό ότι ο πόλεμος στον αέρα θα κρίνει πολλά και εκεί οι Τούρκοι δεν διαθέτουν ικανό αριθμό πιλότων, ενώ υπάρχει πληθώρα τουρκικών αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Για τον λόγο αυτόν η Άγκυρα πιθανόν, εκβιάζει και προπαγανδίζει όσο μπορεί με την υπόθεση της Λιβύης και την περιβόητη ΑΟΖ, γνωρίζοντας όμως ότι με τα λόγια δεν μπορεί να κάνει τίποτα, διότι όταν πιθανόν φτάσει στα έργα, θα χαθεί και η ίδια.

loading...