Αl Jazeera: «Έρχεται πόλεμος Αθήνας-Άγκυρας»! – Έλληνας διπλωμάτης: «Εάν χρειαστεί θα χτυπήσουμε τουρκικό πλοίο»

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Έριξε «βόμβα» ένα από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ παγκοσμίως. Το Αl Jazeera αναφέρει σε άρθρο του, πως Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται κοντά σε πολεμική σύγκρουση. Όταν ένα τόσο έγκυρο site αναφέρει κάτι τέτοιο, τότε κάτι γνωρίζουν.

Πράγματι, το τελευταίο διάστημα οι προκλήσεις των Τούρκων αυξάνονται. Η Ελλάδα παίρνει μέτρα σε στρατιωτικό επίπεδο και όλα πλέον είναι ανοιχτά.

Τι αναφέρει το άρθρο:

«Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται κοντά σε πολεμική σύγκρουση μετά την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης, όπως αναφέρουν ειδικοί στο Al Jazeera. Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντόνμεζ ανακοίνωσε ότι, μόλις η συμφωνία κυρωθεί και από τις δύο πλευρές, τα τουρκικά γεωτρύπανα θα αρχίσουν να ψάχνουν για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Αν και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ούτε το επιβεβαιώνει, αλλά ούτε το αρνείται, όπως ανέφεραν δύο ειδικοί στο Al Jazeera, η Ελλάδα έχει στείλει ήδη ναυτικές δυνάμεις νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Αν εμφανιστεί τουρκικό τρυπάνι, τα πλοία μας θα αναλάβουν δράση εναντίον του και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένοπλη αντιπαράθεση, επειδή αυτά τα πλοία συνοδεύονται από πολεμικά σκάφη. Και φυσικά αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε πόλεμο», δήλωσε Έλληνας πρώην διπλωμάτης υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος επιβεβαιώνει επίσης ότι οι ελληνικές ναυτικές δυνάμεις σταλεί στην συγκεκριμένη περιοχή.»

Επίσης το άρθρο αναφέρεται και στις δηλώσεις του Α/ΓΕΝ Τσούνη και του Ν. Παναγιωτόπουλου

«Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα σε όλα τα επίπεδα, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτοπούλος. Ο αρχηγός του ναυτικού, ο Ναύαρχος Νίκος Τσούνης, πρόσθεσε: «Δεν περιμένουμε βοήθεια από πουθενά, ότι κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας.»

Το τι πραγματικά θα συμβεί μένει να το δούμε. Πάντως τουρκικοί λογαριασμοί στο twitter αναφέρουν πως πολεμικά πλοία της Άγκυρας θα βγουν σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, στα πλαίσια της Μεσογειακής Ασπίδας.

loading...