Ο δήμαρχος Αν.Σάμου εκλιπαρεί τους παράνομους αλλοδαπούς να φύγουν από τον τόπο του: «Go! Go now!»


Την ίδια στιγμή που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος εξήγγειλε τη δημιουργία νέων ημίκλειστων δομών φιλοξενίας στην ανατολική Σάμο, ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Στάντζος εκλιπαρούσε τους παράνομους αλλοδαπούς που είχαν κάνει κατάληψη στην κεντρική πλατεία του Πυθαγόρειου να φύγουν τουλάχιστον από εκεί και να επιστρέψουν στις πολυτελείς ενδιαιτήσεις που έχουν κατασκευάσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ.

«Go! Go now! Φύγετε όλοι από εδώ, τώρα!» φώναζε και εκλιπαρούσε τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονταν εκεί.

Οι παράνομοι μετανάστες είχαν καταλάβει την πλατεία και έπρεπε κάποιος να τους διώξει.

«Ξανά κατάληψη της κεντρικής πλατείας; Τους απομάκρυνε η Αστυνομία. Πλέον θα αναλάβουμε εμείς δράση, να κερδίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους» ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Θέλουμε λύση αυτήν τη στιγμή. Να φύγουν από το νησί! Τέλος! Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τέλος!», αναφέρει ο Γιώργος Στάντζος.

Ο δήμαρχος έδειξε έναν από τους αλληλέγγυους που συνόδευαν τους «πρόσφυγες», λέγοντας πως είναι αυτός που μεταφράζει τις ανακοινώσεις στα αραβικά, ενώ νωρίτερα ο ίδιος και μια συνεργάτιδά του είχαν έντονο διάλογο με μια γυναίκα που δήλωνε τουρίστρια.

Ο κ. Στάντζος εξέφρασε, παράλληλα, τη διαμαρτυρία του για τις «συνθήκες θερμοκηπίου», όπως είπε, στις οποίες σήμερα η Σάμος υποδέχεται τους υψηλούς της επισκέπτες: τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, και τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, ειδικό συντονιστή για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Διαμαρτυρήθηκε για το ότι δεν είχε προγραμματιστεί συνάντηση μαζί του.

Σημειώνεται πως, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός βρέθηκε στη Σάμο για να συναντηθεί με το πλήρωμα της πορτογαλικής ακτοφυλακής που συμμετέχει στη δύναμη της FRONTEX και περιπολεί στο Ανατολικό Αιγαίο για τον έλεγχο των «προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών».


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :