EKTAKTO – Όργη Μόσχας για Ερντογάν: «Η παρέμβαση τρίτων χωρών στη Λιβύη είναι ανεπίτρεπτη»

Παρέμβαση Μόσχας είχαμε πριν λίγα λεπτά. Ο Ερντογάν άνοιξε το κουτί της Πανδώρας σήμερα, λέγοντας ότι θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη. Η Ρωσία αμέσως αντέδρασε με τις δηλώσεις Ερντογάν, λέγοντας πως οι παρεμβάσεις τρίτων χωρών δεν βοηθούν στην επίλυση του ζητήματος της Λιβύης.

Ο Πεσκόφ δήλωσε χαρακτηριστικά:

Η παρέμβαση τρίτων χωρών δεν θα βοηθήσει στην επίλυση της κατάστασης. Ανησυχούμε για τα τεκταινόμενα στη Λιβύη.

Πρόκειται γιια ένα μήνυμα που στέλνει ο Πούτιν στον Ερντογάν, λέγοντάς του εμμέσως να μην κάνει το λάθος να στείλει στρατεύματα στη Τρίπολη.

Όσοι βιάστηκαν χθες στην Ελλάδα να γράψουν ότι υπάρχει συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας για την Λιβύη έκαναν λάθος. Ειδικά δήθεν ΜΜΕ που αρέσκονται να αυτοπροσδιορίζονται ως αμυντικά. Η Άγκυρα μόνο εξέδωσε ανακοίνωση χθες ότι Πούτιν-Ερντογάν τα βρήκαν.

Η σημερινή τοποθέτηση του Κρεμλίνου τα λέει όλα.

Τι ανέφερε πριν ο Ερντογάν:

«Θα παρουσιάσουμε την πρόταση για την αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη μόλις ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες του Κοινοβουλίου», στις 7 Ιανουαρίου, δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

«Θα μπορέσουμε έτσι να ανταποκριθούμε θετικά στην πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης και να τη στηρίξουμε στρατιωτικά. Δεν πάμε πουθενά απρόσκλητοι. Αφού έχουμε πρόσκληση από την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, θα ανταποκριθούμε», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Θα στηρίξουμε με όλα τα μέσα την κυβέρνηση της Τρίπολης, που αντιστέκεται απέναντι σε έναν πραξικοπηματία στρατάρχη που υποστηρίζεται από αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στον Χαλίφα Χάφταρ.

Ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει εδώ και μέρες την πρόθεσή του να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη για να ενισχύσει την κυβέρνηση κυβέρνηση Σάρατζ (GNA) απέναντι στις δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ.

Του Ανδρέα  Μουντζουρούλια – https://www.pentapostagma.gr/

loading...