EKTAKTO: Σφοδρή επίθεση Άγκυρας σε Αθήνα: «Μην ξεχνάτε το 1922!» – Θέλουν σύγκρουση οι Τούρκοι

Απασφάλισαν οι Τούρκοι πριν λίγα λεπτά. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Hami Aksoy, προχώρησε σε προσβλητικές δηλώσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ελλάδα, δείχνοντας ότι η Άγκυρα επιδιώκει κλιμάκωση.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ  φθάνει στο σημείο να προβάλλει ισχυρισμούς για εγκλήματα του ελληνικού Στρατού και αναφέρει ότι μας πέταξαν στο Αιγαίο το 1922!

Οι Τούρκοι επιδιώκουν πλέον την ένταση και αυτές οι αναφορές μόνο τυχαίες δεν είναι. Η Αθήνα πρέπει να αντιδράσει άμεσα!

ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Τουρκία και Ελλάδα πρέπει να είναι σε διαρκή διάλογο και θα πρέπει να μιλάμε ο ένας στον άλλον και όχι ο ένας για τον άλλον και όχι ο ένας για τον άλλον με τρίτους» δηλώνει ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

Αναφορικά με την απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει σε μνημόνιο κατανόησης για τις θαλάσσιες ζώνες με τη Λιβύη, ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα τονίζει: «Επί σειρά ετών συμβουλεύαμε να μη γίνονται κινήσεις που αγνοούν τα δικαιώματα της Τουρκίας (και των Τουρκοκυπρίων) στην Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνοντας ότι οι θέσεις της Άγκυρας για τις θαλάσσιες ζώνες λαμβάνουν υπόψη τους το διεθνές δίκαιο και τη νομολογία που το ακολουθεί.

Υποστηρίζει, ακόμη, ότι η ΕΕ δεν έχει λόγο στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ τάσσεται υπέρ της συνέχειας του διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας, λέγοντας ότι η διαμάχη για τις θαλάσσιες ζώνες δεν είναι ικανός λόγος να διακοπούν οι δίαυλοι επικοινωνίας των δύο χωρών. «Πρέπει να αντιμετωπίζετε τους γείτονές σας ως γείτονες και όχι ανταγωνιστές ή αντιδίκους ή, ακόμα χειρότερα, ως αντιπάλους» αναφέρει χαρακτηριστικά προς την ελληνική πλευρά.

Θέλουν σύγκρουση οι Τούρκοι και το δείχνουν!

loading...