Μήνυμα «πολέμου» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Σοβαρότατο περιστατικό, σε πανικό οι πολίτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι 30 σφαίρες δεν έπεσαν τυχαία…
Όπως διαβάσατε νωρίτερα, σκηνές πανικού βίωσαν περαστικοί και θαμώνες νυχτερινών μαγαζιών στην περιοχή των Λαδάδικων της Θεσσαλονίκης, όταν πολυπληθής ομάδα κουκουλοφόρων, για άγνωστο λόγο, άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

Όλα συνέβησαν γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, στην πλατεία Μοριχόβου που περικλείεται από κέντρα διασκέδασης, όπου αιφνιδιαστικά κατέφθασαν γύρω στα τριάντα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ίδια άτομα έφεραν οπλισμό και όταν κινήθηκαν προς την οδό Παγγαίου άνοιξαν πυρ, με τις σφαίρες -κατά τις ίδιες μαρτυρίες- να πέφτουν «βροχή» (γίνεται λόγος για 30).

Έντρομοι διερχόμενοι και θαμώνες μαγαζιών προσπαθούσαν να καλυφθούν, ενώ οι ένοπλοι κινούμενοι προς τη συμβολή των οδών Κουντουριώτη και Σαλαμίνας επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα και απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

«Στάθηκαν στη μέση της πλατείας. Άλλοι φώναζαν και άλλοι κουνούσαν τα ρόπαλα που κρατούσαν. Όλοι φορούσαν κουκούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν προς την οδό Παγγαίου. Τότε ακούστηκαν οι πυροβολισμοί» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο thestival.gr.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία που κατέφθασε στην περιοχή με μεγάλη δύναμη. Από το σημείο των πυροβολισμών περισυνελέγησαν κάλυκες και κουκούλες, ενώ την προανάκριση ανέλαβε το τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Η εν λόγω ενέργεια προβληματίζει αν μη τι άλλο τους πάντες. Πολλοί την βλέπουν ως προμήνυμα «συγκρούσεων» στους δρόμους των ελληνικών πόλεων και δη των δύο μεγαλύτερων (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), για οποιονδήποτε λόγο.

Αυτό που φοβόμαστε, περισσότερο, είναι το να επιβληθεί στην Ελλάδα, λόγω αυτών των κινήσεων, «τάξη μέσω του χάους», γιατί όχι από διεθνείς δυνάμεις ασφαλείας,  καθότι ζούμε σε εποχές παγκοσμιοποίησης, όπου τα πάντα συγχωνεύονται. Ακόμα και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε εικόνες από το σημείο του περιστατικού:

loading...