Η τουρκική Βουλή επικύρωσε και τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τη Λιβύη

Η Βουλή της Τουρκίας έδωσε το «πράσινο φως» στο νομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας με τη Λιβύη για τη στρατιωτική συνεργασία.

Πρόκειται για μία από τις δύο συμφωνίες που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη, προκαλώντας έντονες διεθνείς αντιδράσεις.

Η μία αφορούσε τα θαλάσσια σύνορα και η άλλη, αυτή που επικυρώθηκε τώρα, ήταν ένα μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Στο μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Πέμπτη είχε καλέσει τους «εξωγενείς παράγοντες» να σταματήσουν να τροφοδοτούν τη σύγκρουση στη Λιβύη, κάνοντας σχόλιο για τη συμφωνία που εγκρίθηκε τώρα από τη Βουλή της Τουρκίας.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, είχε δηλώσει νωρίτερα το Σάββατο ότι η Αγκυρα είναι έτοιμη να κάνει τα απαραίτητα βήματα, αν η Λιβύη το ζητήσει, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανάπτυξης Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη. «Αν οι Λίβυοι αδελφοί μας κάνουν ένα τέτοιο αίτημα, η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται», είπε αλλά ουσιαστικά όλο αυτό το “θέατρο” με τις δηλώσεις περί δήθεν αιτήματος απο την Τρίπολη που άνοιξε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξή του, είναι απλά  προαναγγελία των τουρκικών κινήσεων στη Λιβύη.

loading...