Άνω κάτω οι Τούρκοι! Ο Δένδιας συνάντησε τον Ιμάμογλου στο Φανάρι και τα ΜΜΕ του Ερντογάν πήραν «φωτιά»

Ενόχληση σε φιλοερντογανικές ιστοσελίδες προκάλεσε η επίσκεψη Δένδια στην Κωνσταντινούπολη.

Μπορεί η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, στην Κωνσταντινούπολη να είχε μοναδικό σκοπό την παρουσία του στο Φανάρι και την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων, φαίνεται, όμως, ότι προκάλεσε την αντίδραση συγκεκριμένων μέσων.

«Περίεργη» η συνάντηση Δένδια – Ιμάμογλου

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Takvim, η οποία πρόσκειται στον Ερντογάν, σχολιάζει αρνητικά την ανάρτηση του Νίκου Δένδια για τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου καθώς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έγραψε Consantinopole και όχι Instanbul. Παράλληλα, θεωρεί «περίεργη» τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Φανάρι, την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος ταξίδευε εκτάκτως στην Τυνησία.

Άλλες ιστοσελίδες κατηγορούν τον Ιμάμογλου ότι σκόπιμα επέλεξε να επισκεφτεί ανήμερα Χριστουγέννων το Πατριαρχείο, προκειμένου να έχει έστω κι αυτή τη σύντομη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, καθώς το κόμμα του έχει δηλώσει την αντίθεσή του στην πολιτική Ερντογάν στη Λιβύη.

Μήνυμα αγάπης από το Φανάρι

Ο Νίκος Δένδιας πάντως, με δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, έστειλε τις δικές του ευχές: «Είχα τη χαρά σήμερα να γιορτάσω τα Χριστούγεννα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου άκουσα τη λειτουργία την οποία έκανε ο προκαθήμενος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και δέχτηκα μαζί με την οικογένειά μου τις ευλογίες του. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ σε όλες και όλους, καταρχήν σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες, στους ορθόδοξους χριστιανούς αλλά και σε όλους τους ανθρώπους απανταχού της οικουμένης και εδώ στους Τούρκους οικοδεσπότες μας ό,τι καλό. Υγεία, ευτυχία, αγάπη και ευημερία. Να είμαστε πάντα καλά και του χρόνου!», ανέφερε σε δήλωσή του.

loading...