Ρωσία, ΟΗΕ, Συρία ανακατασκευάζουν παγανιστικό ναό του Βαάλ στην Παλμύρα εκπληρώνοντας προφητεία για την εμφάνιση του Μεσσία.

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα συνεργαστεί με τη συριακή κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση του αρχαίου ναού στον παγανιστή θεό Ba’al στην Παλμύρα. Εάν είναι επιτυχής, το έργο θα φέρει απαραιτήτως την τρίτη ενσάρκωση της Ρωμαϊκής Νίκης της Παλμύρας, η οποία πρέπει να καταρρεύσει σύμφωνα με μια αρχαία εβραϊκή πηγή και να ξαναχτιστεί τρεις φορές πριν την άφιξη του Μεσσία.

Ο χώρος, που αποτελεί ζωτικό σημείο της διαδρομής του τροχόσπιτου του Μεταξιού, περιέχει αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται από τη νεολιθική εποχή. Ως εκ τούτου, φιλοξένησε πολλά μνημειώδη έργα, συμπεριλαμβανομένου του ναού του Bel (ή του Ba’al). Ο ναός κτίστηκε στη θέση ενός παγανικού ναού που χρονολογείται από την τρίτη χιλιετία π.Χ. Οι πιο πρόσφατοι από τους ναούς ήταν αφιερωμένοι σε 32 CE. Μετατρέπονται σε χριστιανική εκκλησία κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής περιόδου , τμήματα της δομής μετατράπηκαν σε τζαμί από τους μουσουλμάνους το 1132. Έμεινε σε χρήση ως τζαμί μέχρι τη δεκαετία του 1920.

Τα ερείπια του θεωρήθηκαν ως τα καλύτερα διατηρημένα στην Παλμύρα, που χρησίμευαν ως σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Πριν από το ξέσπασμα του Συριακού Εμφυλίου Πολέμου το 2011, η Παλμύρα ήταν ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, συγκεντρώνοντας 105.000 επισκέπτες το χρόνο.

Ο ναός και ένα μεγάλο μέρος του χώρου καταστράφηκε από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) το 2015.

Αναφέρεται περισσότερο από 90 φορές στη Βίβλο, κυρίως όταν ο Ηλίας νίκησε τους ιερείς του Ba’al, επίσης γνωστού ως Moλώχ, σε ένα διαγωνισμό για να ρίξει φωτιά από τον ουρανό για να κάψει τη θυσία, ο Ba’al έγινε η αρχέτυπη μορφή λατρείας ειδώλων .
Οι Πανθεϊστές, οι υποστηρικτές του λατρεύουν τη Μητέρα Φύση αρνούμενοι την ύπαρξη δημιουργού. Οι οπαδοί του Ba’al ασχολήθηκαν με την αμφιφυλόφιλη οργή και θυσίαζαν ανθρώπινα βρέφη.

Οι ανθρωπολόγοι εικάζουν ότι η θυσία του παιδιού ήταν για να σκοτώσει τον πληθυσμό μετά την αναπόφευκτη έκβαση της κακής σεξουαλικότητας.

Ο Μιχαήλ Πιοτρόφσκι, διευθυντής του κρατικού μουσείου Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το ίδρυμά του και το Ινστιτούτο Ιστορίας Υλικού Πολιτισμού της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών υπέγραψαν συμφωνίες στη Δαμασκό με τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Συρίας (DGAM) για να αρχίσει η αποκατάσταση του αρχαίου χώρου.

Το Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ δημοσίευσε μια δήλωση στην ιστοσελίδα του πριν από δέκα ημέρες λέγοντας: «Και οι δύο συμφωνίες αποτελούν ένα απτό βήμα στη σημαντική ανάπτυξη των μουσικών και ερευνητικών δεσμών μεταξύ Ρωσίας και Συρίας».

Το έργο θα είναι επίσης υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτισμό (UNESCO). Η UNESCO συμμετείχε σε προηγούμενα έργα στην Παλμύρα που επικεντρώνονταν στην ειδωλολατρεία. Το Νοέμβριο του 2017, η UNESCO συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Ψηφιακής Αρχαιολογίας (IDA) για την αναδημιουργία ενός αγάλματος της παγανιστικής θεάς Αθηνάς .

Το άγαλμα παρουσιάστηκε σε έκθεση«Το Πνεύμα στην Πέτρα», στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην πόλη της Νέας Υόρκης. Η έκθεση περιγράφει την Αθηνά ως “συνώνυμη με τη λογική, το καταφύγιο και το κράτος δικαίου, όλες τις ίδιες αξίες στις οποίες οικοδομήθηκε αυτός ο ιστορικός θεσμός”, αλλά το δόρυ που βρισκόταν στα πόδια του αγάλματος απέρριπτε την πιο κοινή του σχέση ως θεά του πολέμου. Μερικοί μελετητές πιστεύουν ότι η ελληνική θεά βασίστηκε στη Μεσοποταμική θεά al-Lat.

Το 2016, η IDA χρησιμοποίησε την τεχνολογία εκτύπωσης 3-D για να αναπαραγάγει ένα αντίγραφο πλήρους κλίμακας 20 ποδιών της Αψίδας της Παλμύρας , μιας ρωμαϊκής καμάρας νίκης που βρισκόταν μπροστά στο ναό για 1.800 χρόνια. Η πρώτη σύγχρονη επανεμφάνιση της Αψίδας της Παλμύρας ήταν στην πλατεία Trafalgar Square του Λονδίνου το 2016, όταν ανεγέρθηκε για την Εβδομάδα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO .

Η αποκάλυψη συνέπεσε με την αρχή μιας περιόδου 13 ημερών γνωστής στο αποκρυφισμό ως «Η Θυσία του Αίματος στο Θηρίο», η σημαντικότερη γιορτή για όσους λατρεύουν τον θεό Ba’al, γιορτάζεται με παιδική θυσία και αμφιφυλόφιλα όργια. Η αψίδα αποκαλύφθηκε στις 19 Απριλίου, τις αργίες του Beltane, που ήταν το αποκορύφωμα της περιόδου των 13 ημερών.

Στην εβραϊκή παράδοση, η Αψίδα της Παλμύρας μπορεί να αναφερθεί ως προφήτης της Μεσσιανής εποχής. Ένα τόξο που δημιουργείται και καταστρέφεται επανειλημμένα περιγράφεται στο Ταλμούδ (Tractate Sanhedrin 78a).

Οι μαθητές του ραβίνου Yossi, ο γιος του Kisma, τον αμφισβήτησαν, ζητώντας να εμφανιστεί ο γιος του Δαβίδ (ο Μεσσίας).
Και απάντησε: Φοβάμαι ότι θα μου ζητήσετε και ένα σημάδι.

Και τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα το κάνουν.

Τότε τους είπε: Όταν αυτή η πύλη πέσει, την ξαναχτίσουν και πάλι πέσει, την ξαναχτίσουν και πάλι πέσει. Και πριν ξαναχτιστεί για τρίτη φορά θα εμφανιστεί ο Μεσσίας.

Ο ραβίνος Shlomo Yitzchaki, ένας μεγάλος μεσαιωνικός ραβίνος γνωστός από το ακρωνύμιο Rashi, εξήγησε αυτό το τμήμα του Ταλμούδ, δηλώνοντας ότι η αψίδα που περιγράφει ο ραβίνος Yossi ήταν «μια ρωμαϊκή αψίδα σε μια ρωμαϊκή πόλη». Η καμάρα στην Παλμύρα ήταν πράγματι μια αψίδα της ρωμαϊκής νίκης που χτίστηκε όταν η Παλμύρα ήταν ρωμαϊκή πόλη.

Εάν το ρωσικό-ΟΗΕ-συριακό triumvirate καταφέρει να αναδημιουργήσει την Αψίδα της Ρωμαϊκής Νίκης στην Παλμύρα, αυτό θα σηματοδοτήσει την τρίτη ενσάρκωση της αψίδας. το πρωτότυπο είναι το πρώτο, η ψηφιακή αναψυχή IDA είναι η δεύτερη και η σύντομη δημιουργία είναι η τρίτη.

Το τόξο εμφανίστηκε επίσης στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια των ακροάσεων του Brett Kavanaugh. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι μία από τις μεθόδους για την εξυπηρέτηση του Ba’al ήταν να θυσιάζουν βρέφη και μία από τις μεγαλύτερες αντιρρήσεις για το διορισμό του Kavanaugh στο Ανώτατο Δικαστήριο ήταν η στάση του κατά της άμβλωσης.

Η αναδημιουργημένη Αψίδα της Παλμύρας έχει εμφανιστεί πολλές φορές σε σχέση με τη συγκέντρωση της παγκόσμιας κυβέρνησης .
Υποστηρίζοντας την ανακατασκευή ενός ναού του Ba’al, ο ΟΗΕ παραβιάζει την βιβλική εντολή του, δεδομένου ότι ο τρίτος νόμος του Noahide είναι η απαγόρευση της ειδωλολατρίας.

Η Παλμύρα καταχωρήθηκε σαν παγκόσμια κληρονομιά από την UNESCO το 1980, η οποία χαρακτήρισε τον ναό σαν “ένα από τα καλύτερα διατηρημένα και πιο σημαντικά θρησκευτικά κτίρια του πρώτου αιώνα στη Μέση Ανατολή”. Η Παλμύρα απέχει περίπου 370 μίλια από άλλες δύο UNESCO τοποθεσίες πολιτιστικής κληρονομιάς, που έχουν μουσουλμανική σημασία: Ιερουσαλήμ και Χεβρώνα.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko

loading...