Εξελίξεις στην Λιβύη: Ρώσοι μισθοφόροι «πολιορκούν την Τρίπολη»

Οι Τούρκοι στηρίζουν τον Σεράτζ ο οποίος είναι ο αναγνωρισμένος από την Διεθνή Κοινότητα, ηγέτης της Λιβύης.
Με τον Σεράτζ, ο Ερντογάν υπέγραψε ένα παράνομο Μνημόνιο κατανόησης. Σύμφωνα με αυτό, τα ελληνικά χωρικά ύδατα περιορίζονται και οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν γεωτρήσεις για να βρουν Φυσικό Αέριο, ακόμα και στα Νότια της Κρήτης και της Ρόδου.

Στον αντίποδα βρίσκεται ο Λίβυος Στρατηγός Χαφτάρ. Είναι ο άνθρωπος που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης αλλά δεν είναι αναγνωρισμένος ηγέτης από την Διεθνή Κοινότητα. Ο Χαφτάρ έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί με τον Ερντογάν και ότι θεωρεί άκυρο το Μνημόνιο κατανόησης, στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω.

Στο παιχνίδι μπήκαν και οι Ρώσοι. Επίσημα, Ρωσία-Τουρκία διατηρούν σχεδόν άριστες σχέσεις. Στην Λιβύη όμως, συμβαίνει κάτι που προκαλεί απανωτά σοκ στους Τούρκους.

Ρώσοι μισθοφόροι προελαύνουν μέσα στο λιβυκό έδαφος. Κοντεύουν να πάρουν την Τρίπολη που κατέχει ο φιλότουρκος ηγέτης Σεράτζ. Αυτή την στιγμή, οι Ρώσοι στηρίζουν τις δυνάμεις του Χαφτάρ και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ, παρεμβάλλουν με τεχνολογικά μέσα και ρίχνουν τα εχθρικά στρατιωτικά UAV.

Τι είναι τα στρατιωτικά UAV: Είναι Εναέρια Οχήματα στα οποία δεν υπάρχει ανθρώπινο πλήρωμα. Οι πιλότοι βρίσκονται σε επίγεια βάση και τα ελέγχουν απομακρυσμένα από εκεί. Με αυτό τον τρόπο, δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες.

loading...