Καλεντερίδης: Η Τουρκία έγραψε στα οθωμανικά της τσαρούχια το διεθνές δίκαιο για τη Συρία – Το ίδιο θα κάνει σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο

“Η εκτίμηση μου είναι ότι αυτό που γίνεται στην ανατολική Μεσόγειο είναι ένα απόσπασμα της Γαλάζιας Πατρίδας και μόλις η Τουρκία θεωρήσει με τη δικής λογική ότι θα έχει πετύχει τον στόχο της, δηλαδή αυτό που μας έδειξε το ΥΠΕΞ της Τουρκίας με έναν χάρτη με σχεδόν όλη τη βόρεια ανατολική Μεσόγειο όλη τουρκική και με μηδενική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ τη Ρόδο, την Κάρπαθο και την Κρήτη, όταν κλείσει και αυτό το κεφάλαιο, θα ανοίξει το κεφάλαιο Αιγαίο” δήλωσε ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης, στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι “η Τουρκία έγραψε στα οθωμανικά της τσαρούχια το διεθνές δίκαιο για το Ιράκ και τη Συρία. Το ίδιο θα κάνει στην ανατολική Μεσόγειο, το ίδιο θα κάνει και στο Αιγαίο”.

“Τα 12 μίλια ήταν το μεγάλο λάθος της Ελλάδας και θα έλεγα ότι ο Ερντογάν βρήκε και πολλούς συμμάχους στην Ελλάδα, διανοητές, δημοσιογράφους και πολιτικούς. Από που κι ως που μια χώρα δικαιούται και είναι νόμιμο με βάση το διεθνές δίκαιο να εκτοξεύει απειλές πολέμου εναντίον μιας άλλης χώρας που θα κάνει χρήση του κυριαρχικού της δικαιώματος; Η Ελλάδα επειδή αποδέχθηκε στην ουσία το casus belli και το “κατάπιε” αυτό ήταν η αιτία των κακών που μας βρήκαν και θα μας βρουν” σχολίασε.

loading...