Σάμος: Συνεχή τα επεισόδια με αλλοδαπούς εν μέσω τουρκικής απειλής - Σύλληψη πρόσφυγα για απόπειρα ανθρωποκτονίας


Ένας από τους 11 αλλοδαπούς που είχαν ταυτοποιηθεί ως δράστες της αιματηρής συμπλοκής και των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν μεταξύ Αφγανών μεταναστών και Σύρων προσφύγων στις 14 Οκτωβρίου στη Σάμο, συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης των τοπικών δικαστικών αρχών.

Πρόκειται για έναν 19χρονο πρόσφυγα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το διωκτικό έγγραφο με κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, συμπλοκή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας τον εντόπισαν στο Βαθύ, τον συνέλαβαν και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου.

Υπενθυμίζεται ότι για την άγρια συμπλοκή στο Κέντρο Υποδοχής της Σάμου, η Αστυνομία είχε συλλάβει 12 αλλοδαπούς ηλικίας 15 ως 34 χρόνων, με τον 15χρονο να αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου.

Τα επεισόδια που προκαλούν μετανάστες, όμως, δεν τελειώνουν ποτέ στη Σάμο!

Την Παρασκευή, ένας 20χρονος αλλοδαπός, ο οποίος όταν έφτασε με το «έτσι θέλω» στο νησί ήταν… πρόσφυγας, όρμησε σαν… ταύρος σε υαλοπωλείο στα γραφεία οργανισμού στο Βαθύ και άρχισε να καταστρέφει ό,τι έβρισκε μπροστά του, για άγνωστη αιτία, ως να χρειάζεται και ιδιαίτερη αιτία για να κάνει το οτιδήποτε. 

Αφού προκάλεσε φθορές σε διάφορα αντικείμενα, συνελήφθη από αστυνομικούς του «Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης» (γιατί ως γνωστόν σε αυτή τη χώρα το μόνο που κάνουμε είναι να «διαχειριζόμαστε» και τίποτα παραπάνω)  και του τοπικού τμήματος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη οικιακής ειρήνης και πρόκληση φθορών.

Στη συνέχεια θα αφεθεί ελεύθερος για να μετακινηθεί στην περίφημη ενδοχώρα, για μόνιμη εγκατάσταση.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :