Ομογενής έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από Σκοπιανούς στην Αυστραλία

Θύμα ξυλοδαρμού πέντε Σκοπιανών έπεσε ομογενής στο Whittlesea, της Αυστραλίας, μετά από αντιπαράθεση που προκλήθηκε από τη φωτογράφιση της δημάρχου της πόλης Εμίλια Λίζα Στέργιοβα με σημαία που φέρει τον «Ήλιο της Βεργίνα», στην τελετή αποφοίτησης σπουδαστών της σλαβικής γλώσσας.

Το θύμα μαζί με άλλους ομογενείς είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο, και ήρθαν σε αντιπαράθεση με Σκοπιανούς.

Η αυστραλιανή εφημερίδα The Age ανέφερε πως πιθανώς, οι πέντε Σκοπιανοί είχαν εντοπίσει τον 26χρονο Ελληνοαυστραλό στη συγκέντρωση και όταν τον συνάντησαν στη συνέχεια, τον αναγνώρισαν και επιτέθηκαν. Μάρτυρες δήλωσαν πως οι δράστες γρονθοκοπούσαν τον Ελληνοαυστραλό στο κεφάλι και το πρόσωπο επί 40 δευτερόλεπτα, και έπειτα προκάλεσαν ζημιές και στο αυτοκίνητό του.


Η επίμαχη φωτογραφία που έχει κατέβει από το προφίλ της

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις ούτε και έχουν εντοπιστεί οι δράστες από την Αστυνομία, ωστόσο όπως σημειώνει το neoskosmos.com πρέπει να βρέθηκαν στο χώρο μετά από πρόσκληση της οργάνωσης Macedonian Australian Pride να κάνουν συγκέντρωση για να στηρίξουν τη δήμαρχο η οποία δέχθηκε πλήθος επικρίσεων γιατί φωτογραφήθηκε με τη σημαία. «Δέχτηκα απειλές για την ζωή μου, αλλά και εξαγγελίες ότι θα με καθαιρέσουν από Δήμαρχο ή θα με αποβάλουν από το κόμμα», ανέφερε, σύμφωνα με την The Age, η δήμαρχος, η οποία κατέληξε πως «η δημοσίευση της συγκεκριμένης φωτογραφίας δεν είχε σκοπό να προσβάλει ή να επιδείξει ασέβεια σε κανέναν πολίτη της Whittlesea». Πάντως η επίμαχη φωτογραφία έχει διαγραφεί από το προφίλ της Στέργιοβα.


Στιγμιότυπο από την αποφοίτηση της δημάρχου Whittlesea Αυστραλίας από το «μακεδονικό» σχολείο (φωτ.: facebook.com / CrEmiliaSterjova)

loading...