Ε.Τσακαλώτος: «Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια μεροληπτική ταξική πολιτική»


«Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια μεροληπτική ταξική πολιτική, που δεν έχει ούτε κοινωνική ούτε αναπτυξιακή πολιτική», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κατηγορώντας την κυβέρνηση, έκανε λόγο για «κανονικότητα του κομματικού κράτους, ανάπτυξης με μπετά και εξυπηρετήσεις σε κολλητούς, εργασιακές σχέσεις της γαλέρας και κοινωνικά δικαιώματα προσφορά –ως λάφυρο- στις ασφαλιστικές, στις ιδιωτικές εταιρείες υγείας, στα ιδιωτικά κολέγια». Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι τα δεξιά κόμματα θέλουν να ταυτοποιήσουν τη μεσαία τάξη και να πείσουν ότι, ακόμα και άτομα και οικογένειες που στην πραγματικότητα είναι μέρος της εργατικής τάξης και που εξαρτώνται από σχετικά χαμηλούς μισθούς ή έχουν μια μικρή επιχείρηση δεν έχουν σχέση με τα λαϊκά στρώματα.

Τσακαλώτος: Ο απολογισμός πρέπει να γίνει στο συνέδριο

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι ο απολογισμός- για τα λάθη και τις αιτίες που οδήγησαν στην εκλογική ήττα- «πρέπει να γίνει, και θα γίνει στο πλαίσιο του συνεδρίου». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης τη χαρακτήρισε «ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του πολιτικού μας εγχειρήματος» και εκτίμησε ότι «το βασικό είναι να βρούμε τον βηματισμό μας στην αντιπολίτευση που θέλουμε».

«Όσοι μας προσκαλούν να διεκδικήσουμε κοινωνικούς χώρους που ήδη εκπροσωπούμε, πόσο μάλλον να μιμηθούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου της δεκαετίας του 1980, δεν ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :