«Εισβολή» Τούρκων γεωργών κατά μήκος της «νεκρής ζώνης» – Απείλησαν Ελληνοκύπριους οι κατοχικές δυνάμεις

Νέες προκλήσεις από Τούρκους γεωργούς, αλλά και τον τουρκικό στρατό στη Δένεια. Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, παραμονές Χριστουγέννων Τούρκοι γεωργοί με τις ευλογίες του κατοχικού στρατού μπήκαν με το έτσι…θέλω στα χωράφια των Ελληνοκυπρίων και άρχισαν να τα καλλιεργούν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Offsite, ο κοινοτάρχης Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου οι Τούρκοι γεωργοί είχαν μαζί τους γεωργικά τρακτέρ και με το πρόσχημα άκουσον – άκουσον ότι πληρώνουν στην «Κυβέρνηση» χρήματα άρχισαν να τα καλλιεργούν». Όπως είπε, στο σημείο έσπευσαν και Τούρκοι στρατιώτες για να προστατεύσουν τους Τούρκους γεωργούς.

Στο σημείο έσπευσαν και Ελληνοκύπριοι γεωργοί, αλλά αφού ήταν άοπλοι έφυγαν για να μη δημιουργηθούν χειρότερες καταστάσεις.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Όπως αναμενόταν, και φέτος, με αφορμή την επέτειο του ξεσπάσματος της Τουρκανταρσίας στις 21 Δεκεμβρίου 1963, Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι ανεβάζουν τους τόνους της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης.

Τα κλασικά επιχειρήματα πως δήθεν οι Ελληνοκύπριοι οργάνωναν «γενοκτονία» και «σφαγή» των Τουρκοκυπρίων, τα οποία επαναλαμβάνονται αδιάκοπα από το 1963, συνεχίζουν και φέτος με κύρια πηγή διάχυσης της προπαγάνδας αυτής τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook.

Πολλά από αυτά αναρτώνται τόσο από επώνυμους λογαριασμούς Τούρκων πολιτών, όσο και από ανώνυμους λογαριασμούς. Τον χορό της παραπληροφόρησης σέρνουν Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι και ακαδημαϊκοί. Υπάρχει επίσης ομοφωνία ως προς το περιεχόμενο της προπαγάνδας, τόσο από τους ισλαμιστές, όσο και από τους κεμαλιστές, αναφέρει το sigmalive

Σε αρκετές αναρτήσεις αναπαράγεται ντοκιμαντέρ του τουρκικού κρατικού καναλιού TRT Haber, όπου ανακυκλώνονται τα ψεύδη για την περιβόητη «δολοφονία στην μπανιέρα», όπου, σύμφωνα με την πάγια τουρκική προπαγάνδα, δολοφονήθηκε μια μητέρα με τα τρία παιδιά της.

Στην πραγματικότητα, και σύμφωνα με τουρκικές μαρτυρίες (όπως του φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφου Αχμέντ Μπαράν και της εφημερίδας Afrika), ο δολοφόνος μάλλον ήταν ο ίδιος ο πατέρας τους, ο ταγματάρχης του τουρκικού στρατού Nihat Ilhan, που πήρε τις ζωές της οικογένειάς του, ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ. Μάλιστα, τα πτώματα των άτυχων παιδιών και της μητέρας τους, βρίσκονταν σε άλλη θέση μέσα στο σπίτι και μεταφέρθηκαν μέσα στην μπανιέρα με σκοπό να έχουν περισσότερη συναισθηματική επίδραση.

Η εφημερίδα Afrika πριν από λίγα χρόνια δημοσίευσε φωτογραφίες από το «έγκλημα της μπανιέρας» πριν να μετακινηθούν τα πτώματα, προκαλώντας το μένος των τουρκοκυπριακών πολιτικών κύκλων.

Όπως πάντα, ο πιο πάνω μύθος κατέχει πρωτεύουσα θέση στην τουρκική προπαγάνδα. Επίσης, συνεχίζουν οι κατηγορίες πως οι Ελληνοκύπριοι ξεκίνησαν τις φασαρίες με ένοπλες επιθέσεις κατά Τουρκοκυπρίων και αποσιωπάται το γεγονός πως η ΤΜΤ έφερνε όπλα, εκπαίδευε χιλιάδες Τουρκοκύπριους και τα μέλη της αρνούνταν νόμιμους ελέγχους της Αστυνομίας, η οποία δρούσε στη βάση πληροφοριών για παράνομη διακίνηση οπλισμού.

loading...