«Θρίλερ» στο Αιγαίο: Αιγυπτιακή & Ελληνική ΠΑ «μπλόκαραν» τουρκικά μαχητικά – Στήνεται εναέριο «τείχος» από Αθήνα-Κάιρο

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια 

Ελλάδα και Αίγυπτος ξεκίνησαν ήδη τις προετοιμασίες μπλοκαρίσματος της Τουρκίας σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Το Πενταπόσταγμα ήδη σε πρόσφατο άρθρο σας είχε αποκαλύψει ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, ούτως ώστε να εμποδιστεί η κάθοδος των Τούρκων στη Λιβύη.

Ήδη ανάμεσα σε Κρήτη και Λιβύη, υποβρύχια βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά. Τα τελευταία δύο 24ωρα όμως, υπήρχε έντονη κινητικότητα της Αιγυπτιακής ΠΑ στο Αιγαίο.

Προφανώς δεν ήρθαν για άσκηση, αλλά ξεκίνησε η παρακολούθηση των Τούρκων σε συνεργασία με την Ελληνική ΠΑ. Αυτό αποδεικνύεται και με την παρουσία κατασκοπευτικού σκάφους που έστειλε το Κάιρο.

Χθες και προχθές υπήρχε έντονη τουρκική δραστηριότητα με πολλές παραβιάσεις από τους Τούρκους. Η Άγκυρα γνώριζε την παρουσία των Αιγυπτίων και έγινε η πρώτη σύγκρουση.

Έλληνες και Αιγύπτιοι νίκησαν κατά κράτος τους Τούρκους και τους έδειξαν ποιος κάνει κουμάντο στην περιοχή.

Όπως μας ενημερώνουν έγκυροι λογαριασμοί στο twitter, η Αίγυπτος έστειλε τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο Beechcraft-1900c, C-130H & CASA C-295, όπου σε συνεργασία με την Ελλάδα κατέγραψαν κάθε τουρκική κίνηση.

Οι Αιγύπτιοι δεν έστειλαν τυχαία αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς εμπόδισαν τους Τούρκους να συνεχίσουν τις προκλήσεις.

Χθες συνολικά τρία ζεύγη τουρκικών F-16 προχώρησαν σε τέσσερις παραβιάσεις ενώ υπήρξαν και δύο εμπλοκές. Τα τουρκικά μαχητικά καθώς και ένα κατασκοπευτικό CN-235 πέταξαν πάνω από περιοχές του βορειοανατολικού, του κεντρικού και του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική». Παραβιάσεις είχαν προηγηθεί και ανήμερα των Χριστουγέννων αλλά και την παραμονή, στις 24 Δεκεμβρίου όταν τότε είχαν καταγραφεί 56 παραβιάσεις και δύο εμπλοκές.

Οι Τούρκοι είχαν όμως ένα άλλο σχέδιο, το οποίο εμποδίστηκε από Ελλάδα-Αίγυπτο. Ήθελαν να στείλουν μαχητικά στη Λιβύη κάτω από την μύτη της χώρας μας, όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.

Όπως μας ενημερώνει ο Babak Taghvaee, η παρουσία Ελλήνων και Αιγυπτίων ματαίωσε το σχέδιο της Άγκυρας. Το Κάιρο ήταν ενήμερο και έτσι ανέλαβε δράση με την Ελλάδα.

Ο εκνευρισμός της Άγκυρας είναι διάχυτος και έτσι έστειλαν CN-235 στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Οι επόμενες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες μας θα είναι έντονες, καθώς Ελλάδα και Αίγυπτος ετοιμάζουν κάτι σημαντικό που θα χαλάσει όλα όσα καταστρώνει ο Τούρκος Πρόεδρος!

loading...