Καταληψίες της Ματρόζου: Πετάξαμε όλο το σπίτι στο κεφάλι των αστυνομικών

Σε κείμενό τους καταγγέλλουν ότι «οι λυσσασμένοι μισθοφόροι όμως μπορούσαν να δεχθούν ότι αυτοί και αυτές που αντιστάθηκαν είχαν εξαφανιστεί και ότι δε θα μπορέσουν να βασανίσουν τα σώματά τους»
Με σύνθημα «ας γίνουν οι εκκενώσεις των καταλήψεων η αφορμή για την κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε κοινωνικό μέτωπο», οι καταληψίες του κτηρίου της οδού Ματρόζου που εκκένωσε χθες η αστυνομία, περιγράφουν την επιχείρηση και τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν.

«Αφού οχυρώσαμε το σπίτι, ξεκινήσαμε άμεσα τη σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής. Έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κοτρώνες, μπογιές, πυροσβεστήρες, όλο το σπίτι ήρθε στο κεφάλι τους. Αυτοί απάντησαν πυροβολώντας και τραυματίζοντάς μας με πλαστικές σφαίρες όπως και με κρότου λάμψης στο εσωτερικό του σπιτιού», γράφουν σε κείμενό τους σε γνωστό site το αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο κείμενό τους καταγγέλλουν ότι «οι λυσσασμένοι μισθοφόροι όμως δε μπορούσαν να δεχθούν ότι αυτοί και αυτές που αντιστάθηκαν είχαν εξαφανιστεί και ότι δε θα μπορέσουν να βασανίσουν τα σώματά τους. Αλλά αυτό που τους πονούσε περισσότερο ήταν η υποψία πως κάποιος ή κάποια από τη γειτονιά μας έχει δώσει καταφύγιο. Έτσι, ως γνήσιος μισθοφορικός στράτος, οι μπάτσοι στοχοποίησαν το πρώτο σπίτι που βρήκαν μπροστά τους. Πραγματοποιήσαν ένοπλη εισβολή χτυπώντας και αιχμαλωτίζοντας μία ολόκληρη οικογένεια οδηγώντας σε σύλληψη τον πατέρα και τους δύο γιούς. Αυτοί που έχουν τόσο ψηλά το θεσμό της ελληνικής οικογένειας και την προστασία του ιδιωτικού χώρου ισοπέδωσαν τα πάντα από τη μανία τους να βρουν τους αντιστεκόμενους και τις αντιστεκόμενες. Και ακριβώς επειδή δεν τους βρήκαν, αναγκαστήκαν να τους κατασκευάσουν στα πρόσωπα τυχαίων ανθρώπων».

loading...