Α/ΓΕΝ του Χ.Χάφταρ: «Γιατί δεν απελάσατε τον Τούρκο πρέσβη; – Το ίδιο χαρτί δεν υπέγραψε;»

Ο Φάρατζ ελ Μαχντάουι, ο Α/ΓΕΝ του Χ.Χάφταρ σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», τονίζει ότι «η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης είναι γραμμένη- υπαγορευμένη εξ ολοκλήρου από τους Τούρκους και απλώς υπογεγραμμένη από τον τουρκικής καταγωγής Σάρατζ.

«Ό, τι ήθελε η Άγκυρα γράφτηκε. Εμείς δεν την αναγνωρίζουμε. Δεν είναι κανονική, δεν έχει ισχύ», προσθέτοντας ότι η Αθήνα πρέπει να απελάσει και τον πρέσβη της Τουρκίας αφού πρόκειται για τον εκπρόσωπο του δεύτερου συμβαλλόμενου μέρους.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί σε στρατιωτικό επίπεδο, ιδίως στη θάλασσα. Το Ναυτικό της είναι από τα ισχυρότερα και πλέον σύγχρονα στην περιοχή. Επιπλέον δεν είναι μόνη της. Υπάρχει ο άξονας Αθήνας- Καΐρου- Λευκωσίας. Όλοι θίγονται από τη συμφωνία αυτή και αποτελεί παγίδα για τον ίδιο τον λιβυκό λαό«.

Ο Μαχντάουι επεσήμανε ακόμη ότι «με τη βοήθεια του Θεού θα μπούμε σύντομα στην Τρίπολη και μόλις συμβεί αυτό η συμφωνία θα σκιστεί σαν ένα απλό κομμάτι χαρτί και οι σχέσεις με την Ελλάδα θα αποκατασταθούν«.

loading...