Θωρακίζεται ΑΜΕΣΑ ο Έβρος: Στρατιωτικά ελικόπτερα «χτενίζουν» τα σύνορα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με επικεφαλής των Αλκιβιάδη Στεφανη, η κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση των μέτρων θωράκισης στον Έβρο

Ρεπορτάζ: Άρης Δημόπουλος
Μία «αχτίδα» ελπίδας για σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών στη Β.Ελλάδα διαφαίνεται , έπειτα και από τα εντατικά έργα θωράκισης που λαμβάνουν χώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου.

Όπως σας ενημερώσαμε με πρότερα άρθρα μας, το Υπουργείο και Υφυπουργείο Αμύνης έχουν ήδη δείξει τον δρόμο για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών στην ξηρά με μέτρα όπως η τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων σε διάφορα σημεία στις όχθες του ποταμού Έβρου, συνολικού μήκους πάνω από πέντε χιλιόμετρα.

Παράλληλα στην κυβέρνηση έχουν σαν βούληση να θωρακίσουν κυρίως εκείνα τα «περάσματα» που χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους διακινητές μεταναστών.

.

Περιπολίες Στρατού και Αστυνομίας

Συνεχείς είναι οι πληροφορίες από τοπικά μέσα που κάνουν λόγο για περιπολίες ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού τύπου UH-1H με σκοπό την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών και την επίβλεψη των έργων κοντά στα σύνορα.

(EUROKINISSI)

Σύμφωνα με το Evrosnews, τα πληρώματα τους είναι μικτά και αποτελούνται από στρατιωτικούς και αστυνομικούς.

Εκείνοι είναι που παρακολουθούν από αέρος τις πιθανές ροές λαθρομεταναστών και τις κινήσεις των διακινητών, ενημερώνοντας τις επίγειες δυνάμεις και ως εκ τούτου «αποκαλύπτοντας» τα…μονοπάτια τους.

Μιλώντας μάλιστα στην κάμερα του OPEN, ο δημοσιογράφος του τοπικού μέσου, Κώστας Πιτιακούδης, έκανε λόγο για μείωση των μεταναστευτικών ροών στο χερσαίο κομμάτι του Έβρου, κάτι που τόνισε πως είναι αποτέλεσμα των μέτρων στην ευρύτερη περιοχή.

Μεγάλο στοίχημα αποτελεί τώρα στο αρμόδιο Υπουργείο ανάσχεση των ροών και στο θαλάσσιο τμήμα του Έβρου, κάτι που ανησυχεί τις τοπικές κοινωνίες.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως οι διακινητές πλέον χρησιμοποιούν και…εναλλακτικές διαδρομές μέσω θαλάσσης.

Το επόμενο διάστημα θα κρίνει πολλά, με τους ιθύνοντες να πρέπει να «τρέξουν» σε πολύ γρήγορους ρυθμούς καθότι η Ελλάδα έχει περάσει προ πολλού τα «όρια αντοχής» στο μεταναστευτικό.

loading...