ΟΙ ΜΚΟ ΤΩΝ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΩΝ»: «ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΝΑΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ»…

ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ «ΜΥ ΚΗ ΤΩΝ»




ΑΠΟ ΤΟ “ithacanet”
(μέρος 3ο με αφορμή της αλλαγές στο ΚΕΘΕΑ)

Θα ζητήσουμε συγνώμη για το μέγεθος του άρθρου, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τεκμηριώσουμε τα λεγόμενα μας, ώστε να μη μείνει καμιά αμφιβολία στους καλοπροαίρετους πολίτες και για να
μην πουν κάποιοι πολιτικοί “εγώ δεν ήξερα”.

Κατά την ανάγνωση του, απαγορεύεται αυστηρά το… κάπνισμα. Όσοι διαπιστώσουν το αντίθετο να καλέσουν το 1142.
Ξεχάστε την εποχή, που κάποιοι συζητούσαν για τον διαχωρισμό μαλακών και σκληρών ναρκωτικών. Τώρα, βρισκόμαστε στο “μετά”. Στην εποχή μετά τις νεωτερικές αστικές αξίες. Ζούμε την Ύβρι με την αρχαιοελληνική σημασία της λέξης.

Μπορεί ο ανθυγιεινός υπουργός «Υγείας»(;) να αποφεύγει τη σαφήνεια, ως προς τους σκοπούς του. Μπορεί οι βουλευτές της ΝΔ και της «Ελληνικής» (;) Λύσης να ψήφισαν, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν ξέρουν τι ψήφισαν, όμως ο διορισμός, από τον υπουργό, ως αντιπροέδρου, μιας οπαδού του δικαιώματος ελεύθερης χρήσης ναρκωτικών δείχνει πού το πάνε όσοι είναι γνώστες.

Οι «εντολείς» τους, πάντως, ξέρουν πού το πάνε και το λένε φωναχτά. Ο φίλος της αντιπροέδρου ναρκοφεμινίστριας του ΚΕΘΕΑ, κ. Λεομπίλλα, κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος, σε συνομιλία του με υπερασπιστή του ρόλου του ΚΕΘΕΑ φαίνεται να ξέρει ποιος είναι ο ρόλος του νεοδιορισμένου Δ.Σ.:

Ο κύριος Βαλλιανάτος γνωρίζει, ΔΙΟΤΙ, όπως θα δούμε πιο κάτω, έχει συμμετάσχει στις διαδικασίες υλοποίησης του σχεδίου. Γνωρίζει πως με το νέο Δ.Σ. έρχεται το τέλος της «σκατένιας» θεραπείας.

Εμείς, πάντως, είμαστε βέβαιοι ότι κάτι σαν διαδικασία απεξάρτησης θα παραμείνει, για τα μάτια του κόσμου, αλλά το ΚΕΘΕΑ, ως ότου διαλυθεί οριστικά, προορίζεται να γίνει άλλο ένα Shooting Center (Κέντρο χτυπήματος ενέσεων), εξωραϊσμένο στη Νέα Γλώσσα σαν «Κέντρο Ελεγχόμενης Χρήσης Ναρκωτικών».

Με τι θα αντικατασταθεί η θεραπεία είναι, επίσης, δηλωμένο από την νεόκοπη οργάνωση των «ομότιμων χρηστών». Μία σειρά από οργανώσεις, που εμφανίζονται ως οργανώσεις χρηστών και συμπαθούντων, ενώθηκαν το 2016 και ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους σε συνέντευξη τύπου στις 27/6/2017 με αφορμή τη «μέρα κατά των ναρκωτικών».

Το όνομα τους «Δίκτυο Ομοτίμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών» με την υποστήριξη των μη κυβερνητικών οργανώσεων «Διογένης» Διάλογος Πολιτικής για τα Ναρκωτικά, «Θετική Φωνή», «Κέντρο Ζωής», «Προμηθέας» και «Praksis».

Ο τίτλος είναι μετάφραση από ομοιόμορφες πρωτοβουλίες που ξεφύτρωσαν ξαφνικά και τυχαία σε όλο τον κόσμο. Κεντρικό τους σύνθημα: «”Υποστήριξη!

Όχι Τιμωρία”. Ο Πόλεμος κατά των Ναρκωτικών απέτυχε. Ο αγώνας για τα δικαιώματα των χρηστών άρχισε»[i].

Το «δικαίωμα των χρηστών» είναι η ελεύθερη χρήση ναρκωτικών, αλλά στην Ελλάδα το ξεκινάνε μαλακά, ζητώντας τη διάθεση σε χρήστες υποκατάστατων ναρκωτικών.

Αυτό που δεν λένε με σαφήνεια είναι ότι τέτοιου είδους ουσίες ήδη διακινούνται από τον κρατικό ΟΚΑΝΑ μέσω των νοσοκομείων και κατόπιν ιατρικής συνταγής[ii].

Το κράτος φροντίζει και για αυτούς, που δεν θέλουν/δεν μπορούν να απεξαρτηθούν και τους χορηγεί ουσίες, που αποτρέπουν τον θάνατο από υπερβολική δόση.

Αυτοί, όπως βλέπουμε στην εικόνα, το παρουσιάζουν σαν αίτημα.

Φαίνεται σαν να χτυπάνε πόρτες ανοιχτές, αλλά αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να φύγει η διακίνηση από το κράτος και τους γιατρούς και να περάσει στις ΜΚΟ, κάτι το οποίο θα συμβεί με τα ShootingCenters και τις κινητές μονάδες διανομής, τη λειτουργία των οποίων διεκδικούν [iii]

Μερικές υποθέσεις εργασίας, που θα μπορούσε να είναι περισσότερες. Τους συλλογισμούς βασίζουμε στη διεθνή εμπειρία και στις καταγεγραμμένες προθέσεις των ΜΚΟ:

Στον αρχικό σχεδιασμό τους, υποτίθεται ότι στις κινητές μονάδες, οι χρήστες θα μπορούν να παίρνουν με καθαρά σύνεργα τα ναρκωτικά που θα φέρνουν από την πιάτσα. Ακόμα και αν αυτά είναι νοθευμένα και πάθουν κάποιες επιπλοκές, θποτίθεται ότι θα μπορούν να πάρουν πρώτες βοήθειες. Σ

τον ρευστό κόσμο των “κανονισμών” του νέου σχεδίου, εφόσον αφήνουμε κάποιον να παίρνει κάποια παράνομη ουσία σε χώρο που του προσφέρουμε και ενώ κινδυνεύει από τις ύποπτες ουσίες της πιάτσας, τι καλύτερο από το να “νομιμοποιήσω” τις ουσίες και να τις παίρνουν και ανόθευτες;

Όλη η συζήτηση των “ομότιμων” περιστρέφεται γύρω από την αποφυγή θανάτου, που οφείλεται στην κακή ποιότητα και στην υπερβολική δόση.

Θα ελέγχουν την υπερβολική δόση και θα αδιαφορούν για την άλλη αιτία θανάτων; Με μόνο το κίνητρο της καθαρής σύριγγας θα δέχονται να πλησιάζουν στις ελεγχόμεενες μονάδες; Κουφό ακούγεται.

Αν περάσουμε στη χορήγηση ναλοξόνης και οποιουδήποτε άλλου χημικού υποκατάστατου ναρκωτικών, χωρίς συνταγή γιατρού, όπως επιδιώκουν οι “ομότιμοι”, ποιος θα εμποδίσει την εκθετική αύξηση χρηστών; Ο καθένας, που θέλει να “δοκιμάσει” τη νέα εμπειρία θα πλησιάζει το βαν της κινητής μονάδας και θα ζητά την “ψυχοδραστική ουσία” της αρεσκείας του.

Και κάπως έτσι θα καταλάβουμε ότι η “Ελεγχόμενη Χορήγηση” είναι ένα ακόμα παραμύθι. Σα να λέμε ότι το ναρκωτικό δεν είναι ναρκωτικό, αλλά “ψυχοδραστική ουσία”. Βαφτίζουμε το κρέας “ψάρι” και το τρώμε στους καιρούς της νηστείας.

Ποιος θα ελέγξει το ανεξέλεγκτο, χωρίς συνταγή γιατρού; Ποιος θα εμποδίσει το νέο λαθρεμπόριο; Αυτοί, που υπερασπίζονται το “δικαίωμα στη χρήση” και ζητούν απελευθέρωση, για να το διακινούν οι ίδιοι;

Οι κανόνες τους υπάρχουν για να τους παραβιάζουν και να τους αλλάζουν, “αφού απέτυχαν”. Δηλαδή, αφού φροντίσουν οι ίδιοι να αποτύχει ό,τι τους εμποδίζει να φτάσουν στον χιλιοειπωμένο στόχο τους, επειδή κάποιοι πολιτικοί δειλιάζουν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους, παρ’ όλο που ψηφίζουν ό,τι τους λένε.

Και στα σχολεία, τα ναρκωτικά θα είναι ναρκωτικά, αφού “έχουμε χάσει τον πόλεμο”.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...