ΕΚΤΑΚΤΟ! Τεράστια πρόκληση της Τουρκίας στον «Νότο του Ελληνισμού» (ΧΑΡΤΗΣ)


Τουρκικό «τσιφλίκι»! Η Τουρκία ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο!

Η Άγκυρα προχώρησε σε «μπαράζ» NAVTEX στην ανατολική Μεσόγειο, εκδίδοντας μέσα σε λίγα λεπτά περισσότερες από πέντε οδηγίες προς ναυτιλλομένους σε περιοχές ανάμεσα στην Ρόδο και το Καστελόριζο, μέχρι και σε τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ.

Σχεδόν σε ολόκληρο δηλαδή τον Ελληνικό Νότο.


Αυτό δεν αποκλείεται να συνέβη, επειδή η Κύπρος ανακοίνωσε την Τετάρτη στρατιωτικές ασκήσεις, σε συνεργασία με την Ιταλία και την Γαλλία εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Ως εκ τούτου, οι Τούρκοι «βομβάρδισαν» με NAVTEX ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο Onalert, οι οδηγίες προς ναυτιλλομένους εκδόθηκαν από τον υδρογραφικό σταθμό της Αττάλειας με διαφορά ολίγων λεπτών και προβλέπουν στρατιωτικές ασκήσεις, σε περιοχές που εκτείνονται από περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο και νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης, μέχρι και σε περιοχή στα σύνορα με το ψευδοκράτος.

Αναλυτικά οι NAVTEX:


Η πρώτη NAVTEX (1479/19) προβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις για τις 17-18 Δεκεμβρίου από τις 6 π.μ – 3 μ.μ και διαφαίνεται με κίτρινο χρώμα στον χάρτη.
Η δεύτερη NAVTEX (1480/19) προβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις για τις 17-18 Δεκεμβρίου από τις 6 π.μ μέχρι τις 3 μ.μ και διαφαίνεται με πορτοκαλί χρώμα στο χάρτη.
Η τρίτη NAVTEX (1481/19) προβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις για τις 17-18 Δεκεμβρίου από τις 9 π.μ μέχρι τις 3 μ.μ και διαφαίνεται με πράσινο χρώμα στο χάρτη.
Η τέταρτη NAVTEX (1482/19 ) προβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις για τις 17-18 Δεκεμβρίου από τις 6 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ και διαφαίνεται με μπλε χρώμα στον χάρτη.
Η πέμπτη NAVTEX (1483/19 ) προβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις για τις 17-18 Δεκεμβρίου από τις 6 π.μ μέχρι τις 3 μ.μ και διαφαίνεται με μωβ χρώμα στον χάρτη.
Η έκτη NAVTEX (1485/19) προβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις για τις 18-19 Δεκεμβρίου από τις 5 π.μ μέχρι τις 4 μ.μ και διαφαίνεται με κόκκινο χρώμα στον χάρτη.

onalert
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :