Ποιες προκλήσεις; «Απόβαση» Ελλήνων καταναλωτών στην Τουρκία για τα Χριστούγεννα! (ΦΩΤΟ)

Μία…αγαπημένη συνήθεια πολλών κατοίκων της Θράκης και της Μακεδονίας δεν διεκόπη ούτε φέτος.

Αντιθέτως μάλιστα η κίνηση των Ελλήνων καταναλωτών είναι τόσο μεγάλη στις κοντινές τουρκικές πόλεις, που έγινε μέχρι και θέμα σε τουρκικά μέσα!

Η Dailysabah ήταν που σε ρεπορτάζ της κατέστησε τους Έλληνες και τους Βούλγαρους ως τους….μεγαλύτερους πελάτες των καταστηματαρχών στην Αδριανούπολη κατά τις γιορτινές μέρες.

Πιο συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει:

«Η τουρκική συνοριακή πόλη Edirne (Αδριανούπολη) έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους προορισμούς αγορών για γείτονες από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία κατά το τελευταίο έτος, ακολουθώντας την αστάθεια και την υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

Καθώς η εποχή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς φτάνει στο αποκορύφωμά της, Έλληνες και Βούλγαροι τουρίστες συρρέουν στην (τουρκική) αγορά .

Μάλιστα τα τουρκικά ΜΜΕ φιλοξένησαν και μία δήλωση-μαρτυρία του τοπικού προέδρου του εμπορικού επιμελητηρίου, Recep Zıpkınkurt, όσο αφορά τα….τουριστικά κύματα από την Ελλάδα.

«Τα ξενοδοχεία στην περιοχή μας είναι πλήρως κατειλημμένα λόγω των εορτασμών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι είσοδοι τουριστών από την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα χτύπησαν κόκκινο και τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα. Κανονικά, υποδεχθήκαμε 10.000 επισκέπτες στο Edirne (Αδριανούπολη) κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου».

.(screebshot)

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούργιο, καθώς δεν είναι λίγες οι χρονιές που ειδικά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων Έλληνες καταναλωτές από τη Βόρεια Ελλάδα κάνουν….επιδρομή στα καταστήματα της Αδριανούπολης και των πέριξ τουρκικών πόλεων.

Μάλιστα οι επιχειρηματίες της Αδριανούπολης περηφανεύονται για…ρεκόρ αφίξεων σε μία χρονιά που οι τουρκικές προκλήσεις από τον Έβρο έως την Κρήτη και την Κύπρο έχουν χτυπήσει κόκκινο.

(φωτο:eurokinissi)

loading...