Γιατί το «Λαθρο-Μεταναστευτικό» θα έχει συνέχεια.

Μέρος 1ο:

Κοινή Αρχή του Στρατιωτικού Σχεδιασμού και της Διπλωματίας είναι: Δεν αποσύρεις από το πεδίο των αντιπαραθέσεων ένα «όπλο», όταν αυτό σου δίνει στρατηγικό πλεονέκτημα.
Από το 1990 και εντεύθεν, η Πολιτική Προπαγάνδα μεταλλάσσεται σε επίπεδο Τακτικής, Εξοπλισμού και Στελέχωσης, σε μορφή Στρατηγικών Ψυχολογικών Επιχειρήσεων.
Οι Επιχειρήσεις αυτές, σχεδιάζονται και υλοποιούνται από ένα μικτό επιστημονικό και στρατιωτικό επιτελείο το οποίο συνθέτει μια «υπερεπιστήμη» με γνωστικό αντικείμενο που αποδίδει ένα «υπερόπλο» στα χέρια των Κυβερνήσεων και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αυτή η «υπερεπιστήμη» περιλαμβάνει, κοινωνιολογία, ψυχολογία, διαμόρφωση κοινής γνώμης, επηρεασμό συνειδήσεων, marketing, οικονομία, , εξαπάτηση, αλλοίωση ή διάλυση κοινωνιών, ανάδειξη η καταστροφή ηγεσιών, ανατροπή καθεστώτων, μετακίνηση και ενσωμάτωση πληθυσμών, και όχι μόνο, τα οποία σκοπό έχουν να αφαιρέσουν έργο και κόστος από τις Ένοπλες Δυνάμεις και να προσθέσουν διπλωματική ισχύ στην Εξωτερική Πολιτική των κυβερνήσεων.

Μέρος 2ο:

Η ισχύς της Εξωτερικής Πολιτικής μιας χώρας εξαρτάτε από δύο παράγοντες, ο ένας είναι η Ισχυρή Οικονομία και ο άλλος οι Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ο ένας εκ των δύο, τότε αυτόν που διαθέτει θα πρέπει να προκαλεί δέος για να δημιουργεί αφενός συμμαχίες με κοινά συμφέροντα και αφετέρου αποτροπή.
Όταν μία χώρα δεν διαθέτει τίποτα από τους δύο, τότε μοιρολατρικά μετατρέπεται σε ανυπόληπτο συνομιλητή που προσπαθεί να δημιουργήσει εφήμερες συμμαχίες ή φιλίες πολλές φορές πουλώντας και τη ψυχή της.

Μέρος 3ο:

Από το 2005, η Τουρκία προέβλεψε τις εξελίξεις στη Συρία και προς τούτο αφαίρεσε το πυρήνα των Ψυχολογικών Επιχειρήσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον ενσωμάτωσε στα Υπουργεία, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, ενισχύοντας τους με τεχνογνωσία και πόρους που ξεπερνούν το ένα δις εκατομμυρίων δολαρίων κατ έτος.
Από το 2014 με την έναρξη των συγκρούσεων μέχρι και σήμερα υλοποιεί ένα καλοστημένο σχέδιο μαζικής μετακίνησης πληθυσμών από την Ασία και την Αφρική προς την Ελλάδα και την Ευρώπη με σκοπό, αφενός να δημιουργήσει ένα πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα στις χώρες στόχο και αφετέρου να αποκτήσει διαπραγματευτική ισχύ με την οποία εκβιάζει προκειμένου να γίνονται αποδεκτές οι όποιες αξιώσεις της.

Μέρος 4ο:

Σήμερα, η Τουρκία χωρίς θερμή αντιπαράθεση με τη χώρα μας, χωρίς δικές της ανθρώπινες απώλειες και χωρίς οικονομικό κόστος, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά στην Εξωτερική της Πολιτική τις Στρατηγικές Ψυχολογικές Επιχειρήσεις και με αιχμή του δόρατος τη διαχείριση των λαθρο-μετακινουμένων, επέτυχε τρείς στόχους:
Πρώτος, να εκβιάζει την Ε.Ε για γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά οφέλη.
Δεύτερος, να διασαλεύει τη κοινωνική μας συνοχή, να δοκιμάζει τις αντοχές των Ενόπλων μας Δυνάμεων και να θέτει σε δοκιμασία τη βιωσιμότητα του πολιτικού μας συστήματος.
Τρίτος, να έχει πολιτικά και πρωτίστως οικονομικά κέρδη στο εσωτερικό της χώρας της ήτοι, όχι win – win ή kazan – kazan αλλά only win (μόνο κέρδος).

Με δεδομένη την επιτυχία των στόχων της και τις πάγιες επιδιώξεις της, μας απειλεί με εδαφικές και όχι μόνο διεκδικήσεις γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι, η χώρα μας δεν έχει Εθνική Στρατηγική, σθεναρούς συμμάχους και πρωτίστως πολιτική βούληση για δυναμική αντιπαράθεση, καθόσον το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα στηρίζεται πρωτίστως στη πολιτική επιβίωση των κομμάτων της.

Μέρος 5ο:

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω και άσχετα από τις πολιτικές ή διπλωματικές πιέσεις εκτιμάτε ότι, η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί επί μακρόν και όσο πραγματοποιούνται οι στόχοι της, αυτό το «υπερόπλο» που λέγεται λαθρομετανάστευση.
Τούτο αποτελεί προειδοποίηση σε όσους εκτιμούν ότι, χωρίς ομαδικό πνεύμα, γνώσεις και οργάνωση, μπορούν με πολιτικούς αυτοσχεδιασμούς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προβλήματος. Προσοχή, η άγνοια και η επιπολαιότητα σκοτώνουν.

Μέρος 6ο:

Εδώ γενάτε το μεγάλο ερώτημα, με όλα αυτά υπάρχει λύση; Η απάντηση κατηγορηματικά είναι, ΝΑΙ. Τι απαιτείτε; Απαιτείτε, οι κρατούντες τη τύχη της χώρας, πρώτον να σοβαρευτούν, δεύτερον να ομονοήσουν και τρίτον να σκεφτούν σαν Έλληνες, εάν δουν το πρόβλημα από τη σωστή οπτική γωνία τότε θα δουν και τη λύση.

Λευτέρης Παπαϊωάννου
Υποστράτηγος ε.α
Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων

aegaio

loading...