ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!!!!!!!!!!

Γραφει η Νίνα Δ.Παυλίδου.


Πρόκειται για εορτασμό όχι πνευματικό, αλλά εντελώς κοσμικό… Έναν τρόπο που μεταβάλλει το μέγα υπερκόσμιο γεγονός, σε εγκόσμιο και καθαρά υλιστικό!
Ούτε λόγος να γίνεται για πνευματική προετοιμασία, δηλαδή νηστεία, μετάνοια, Θεία Λειτουργία, αλλά και έμπρακτη αγάπη, καλοσύνη, ελεημοσύνη και στοργή στον συνάνθρωπο, για σκέψεις και αποφάσεις πνευματικές.
Λόγος να γίνεται μονάχα για τα ρεβεγιόν, τα φαγητά, τα γλέντια, τους χορούς, τα ξενύχτια, τα ταξίδια.
Φτάσαμε να κατανοούμε πως έρχονται Χριστούγεννα, από τις στολισμένες βιτρίνες των εμπόρων, από τα φωτάκια που αναβοσβήνουν στο μπαλκόνι του διπλανού μας, απ’ τα έλατα που πωλούνται στους δρόμους, από κάποιες προσκλήσεις σε γεύματα και τα λεγόμενα «εορταστικά» προγράμματα της τηλεόρασης, δηλαδή από τις εκδηλώσεις του κόσμου…
Οπότε μιλάμε για απολυτοποίηση της ύλης, για την άκρατη κοσμικότητα, για την απόρριψη κάθε πνευματικής πλευράς των πραγμάτων.
Τα υλικά αγαθά, με λογική και μέτρο και στο βαθμό που μας είναι απαραίτητα, δεν τα απορρίπτουμε βέβαια«και τα λαμπάκια και το δέντρο καλά είναι, μη μένουμε όμως μόνο σ’ αυτά»!
Ο Ε. Μορέν στο βιβλίο του «Πνεύμα των καιρών» αναφέρει πολύ εύστοχα: «Η ζωή δεν μπορεί να καταναλώσει τα πάντα και η καταναλωτική κοινωνία δεν μπορεί ούτε και θα μπορέσει ποτέ να δώσει τα πάντα»! Λοιπόν, ας προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για τα πνευματικά Χριστούγεννα.
Ας βάλλουμε στην άκρη, έστω και δια λίγο, τις Άγιες αυτές Ημέρες που έρχονται, τις διάφορες έννοιες, τα προβλήματα και τις βιοτικές μέριμνες και ας ετοιμάσουμε την ψυχή μας δια να χαρεί με την Γεννηση του Σωτήρος και Θεανθρώπου Χριστού μας.

Ας πάμε κόντρα στο σημερινό “ρεύμα” και ας επιδοθούμε σε μεγαλύτερο πνευματικό αγώνα, διατί έτσι μόνο θα γεννηθεί μέσα μας η ειρήνη, η αγάπη και η ελπίδα. Αυτά που σήμερα λείπουν από πολλούς ανθρώπους δεν ειναι τα υλικα αγαθα!!!

Ας ετοιμάσουμε την εσωτερική μας φάτνη, την φάτνη της καρδιάς μας, καθαρίζοντας την από τούς διάφορους ρυπαρούς και ακάθαρτους λογισμούς με καλά έργα και άλλα και ας παρακαλέσουμε με δάκρυα μετανοίας και κατανύξεως τον Μικρό και Ταπεινό Χριστό να έλθει σε μας και να είμασθε βέβαιοι ότι ο Χριστός που είναι ο ίδιος ΑΓΑΠΗ, ΕΙΡΗΝΗ και ΕΛΠΙΔΑ θα έλθει κοντά μας, θα έλθει και σε μας, θα έλθει να γεννηθεί μέσα μας, όπως γεννήθηκε αθόρυβα, απλά, απέριττα, φτωχικά και ταπεινά, διατί μας αγαπά πραγματικά ως φιλεύσπλαχνος Πατέρας, Φίλος, και Αδελφός.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΗ,ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ.ΔΙΟΤΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ,ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ.
ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΩΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ,ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ,ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ,ΑΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ,Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΗ.
Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΆ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!!!!


Η Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Νίνα Δ.Παυλίδου.
loading...