Ε.Ράμα κατά Αλβανών Κοσοβάρων: «Τρώνε και μεθάνε με τους Σέρβους και τώρα το παίζουν πατριώτες…»

Μετά την κοινή διάσκεψη με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα έκανε δηλώσεις στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.
Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την απουσία του Κοσσυφοπεδίου στη Σύνοδο Κορυφής των Τιράνων, είπε ότι η δεύτερη αλβανική χώρα εισέρχεται σε αδιέξοδο.
Ο Ράμα είπε ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει κάνει συζητήσεις με τη Σερβία στο Βερολίνο, στο Λονδίνο, στο Σαράγεβο και σε πολλές άλλες χώρες για τα ίδια θέματα, μέσω γευμάτων και δείπνων, και αρνήθηκε να παραβρεθεί στη διάσκεψη των Τιράνων, χάνοντας τη φήμη και το σεβασμό του.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει προσκληθεί να παραβρεθεί χωρίς όρους και ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην προσέγγισή του με τη Σερβία.
«Θέλω να υπενθυμίσω στους πατριώτες με τα ψεύτικα προφίλ στο Facebook, που προσποιούνται ότι έχουν πέσει από τον ουρανό, εδώ και 5 χρόνια, οι αδελφοί του Κοσσυφοπεδίου βρίσκονται στο τραπέζι με τον πρόεδρο της Σερβίας, με τον πρωθυπουργό της Σερβίας με όλους τους άλλους, στο Βερολίνο, στο Λονδίνο, στο Σαράγιεβο και σε πολλά μέρη και τώρα είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει μια συνάντηση για τα πράγματα που επί χρόνια συμφωνούν οι αδελφοί του Κοσσυφοπεδίου.
Είναι καλό να το καταλάβετε αυτό.
Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι έχουν φάει και μεθύσει σε τραπέζια και δείπνα με τη σερβική πλευρά και άλλους και κάνανε πολύ καλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτήθηκαν από την ανεξαρτησία ή από όλες τις νόμιμες απαιτήσεις στο παρελθόν, αλλά καθόμαστε εκεί επειδή ζούμε σε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο.
Το Κοσσυφοπέδιο είναι προϊόν του πολέμου του λαού του, αλλά, κυρίως, του πολέμου με τις βόμβες των ΗΠΑ και πολλών από τις μεγάλες χώρες της ΕΕ.
Παρόλο που ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ βρίσκονταν στο τραπέζι, το Κοσσυφοπέδιο έλειπε, όχι γιατί δεν προσκλήθηκε ή ότι έχουμε οποιαδήποτε προσέγγιση στο δικαίωμά του να αναγνωριστεί από τη Σερβία, αλλά έτσι που πάει οδηγείται σε αδιέξοδο».
Ο Έντι Ράμα αναφερόμενος στη σφαγή στο Ράτσακ, είπε χαρακτηριστικά ότι δεν συμφωνεί με τον Βούτσιτς και ότι έχει καταδικάσει δημόσια το θέμα, τονίζοντας ότι όλα τα ζητήματα επιλύονται με διάλογο και όχι με αδιέξοδα στο Facebook.

loading...