Χάος ξανά στην Αθήνα: Συμπλοκή αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στο Μαρούσι – Φθορές σε καταστήματα

Αντιεξουσιαστές συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ – Σπάνε μαγαζιά και γράφουν συνθήματα στους τοίχους – Η έπαυλη Κουβέλου είχε εκκενωθεί την περασμένη Τρίτη.

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της οδού Ερμού μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών. Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν ζημιές στο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Διονύσου, γράφοντας συνθήματα στο εξωτερικό του και στις πόρτες της εισόδου, ενώ έσπασαν και ένα κατάστημα Έβερεστ. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Αυτή την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τους αντιεξουσιαστές στον σταθμό του Αμαρουσίου.

Προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κουβέλου
Αντιεξουσιαστές να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κουβέλου, η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Διονύσου και Σόλωνος, στο Μαρούσι το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανήρτησαν στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι αντιεξουσιαστές, καλούν επίσης σε συγκέντρωση υπεράσπισης και αλληλεγγύης στη συμβολή των οδών Διονύσου και Θησέως στο Μαρούσι.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω κτίριο είχε εκκενωθεί από αστυνομικές δυνάμεις την Τρίτη, ενώ τελούσε υπό κατάληψη από το 2010. Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν την επανακατάληψη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ανακατάληψη της έπαυλης κουβελου, ηηοποια βρίσκεται στη διασταύρωση Διονύσου και σολωνος. Καλούμε σε συγκέντρωση υπεράσπισης και αλληλεγγύης στη συμβολή των οδών διονυσου και Θησέως στο Μαρούσι.

Ενάντια στη καταστολή στήνουμε οδοφράγματα αλλυλεγγυης.

ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ».

loading...