Οι Έλληνες «τέλειωσαν» τον Κεμάλ Ατατούρκ – Τεράστια νίκη στην Γερμανία – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Δεν μιλιούνται οι Τούρκοι, οι οποίοι «πνίγηκαν» από την κινητοποίηση του Ελληνισμού…
Στον πάγο μπαίνει οποιαδήποτε προσπάθεια από το Περιφερειακό Συμβούλιο του κέντρου του Αμβούργου να δοθεί το όνομα του Μουσταφά Κεμάλ σε κάποιον δημόσιο χώρο της πόλης (πλατεία, πάρκο ή δρόμο).

Αιτία στάθηκαν οι ενδελεχείς αντιδράσεις και προσπάθειες πολλών ελληνικών φορέων της Γερμανίας, με επικεφαλής την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της χώρας, αλλά και τις εκατοντάδες επιστολές διαμαρτυρίας που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο από πολίτες, πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, μη ελληνικής καταγωγής.

Όπως δήλωσε στο ethnos.gr ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας και πρόεδρος της Κοινότητας Ελλήνων Αμβούργου, Πάνος Δροσινάκης, για τρίτη φορά το απόγευμα της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου η ελληνική πλευρά προχώρησε σε παρέμβαση στη συνεδρίαση της κύριας επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου του κέντρου του Αμβούργου.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Η συνεδρίαση περιελάμβανε τη συζήτηση και του συγκεκριμένου θέματος. Εκ μέρους της ελληνικής πλευράς έκανα παρέμβαση εγώ και ζήτησα να ληφθεί υπόψη η επιστολή που στείλαμε με τα επιχειρήματά μας για τη διαφωνία μας να δοθεί σε δημόσιο χώρο της πόλης το όνομα του Μουσταφά Κεμάλ. Έλαβαν και εκατοντάδες επιστολές διαμαρτυρίας για το θέμα από απλούς πολίτες. Όχι μόνο από Έλληνες, αλλά και από Κούρδους, και από όσο γνωρίζω και από Αρμένιους. Μάλιστα, όχι μόνο από το Αμβούργο και την υπόλοιπη Γερμανία, αλλά και από ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και από άλλες χώρες. Το συμβούλιο θεώρησε ότι το θέμα έχει τεράστιο αντίκτυπο, που ξεπερνάει τις δικές τους αρμοδιότητες. Έτσι, το αίτημα της Επιτροπής Πολιτισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου ξεκάθαρα πηγαίνει στις καλένδες».

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα και θα είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε όποια εξέλιξη», κατέληξε.

 Ως εκ τούτου, η προσπάθεια να «βαπτιστεί» δημόσιος χώρος στην Γερμανία, με το όνομα του σφαγέα των Ελλήνων, έπεσε, έστω προσωρινά, στο κενό.

Δείτε το ενημερωτικό δελτίο από τους Έλληνες του Αμβούργου σχετικά με «τα γεγονότα που αναφέρονται στην επιδιωκόμενη ονομασία μίας δημόσιας έκτασης (δρόμου, πλατείας, πάρκου κτλ.) στην Περιφέρεια του Κέντρου του Αμβούργου, αφιερωμένη στον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ»:

1. Όλες οι Κοινότητες και οι Σύλλογοι του Αμβούργου συμμετείχαμε στην συντονισμένη προσπάθεια αποσόβησης και ακύρωσης αυτής της ενέργειας.

2. Με επιστολή μας, που απεστάλη την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 στον Πρόεδρο και σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των Κομμάτων του Περιφερειακού Συμβουλίου, εξηγήσαμε τους λόγους, για τους οποίους είμαστε αντίθετοι στο αίτημα, παραθέτοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα.

3. Σε επιτόπου παρέμβασή μας στην συνεδρίαση της Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου (Hauptausschuss der Bezirksversammlung Hamburg-Mitte) την Τρίτη, 3/12/2019, καταθέσαμε εκ νέου ερωτήματα και ζητήσαμε από τα μέλη της να λάβουν υπόψη τους τόσο την γραπτή ένστασή μας, όσο και το ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της Γερμανικής δημόσιας

τηλεόρασης (ARD) στην εκπομπή „Titel Thesen Temperamente“ της Κυριακής, 1 Δεκεμβρίου 2019, που αναφέρεται στον ρόλο του Μουσταφά Κεμάλ στις δολοφονίες των Αλεβιτών στο Dersim το 1937/38.

4. Στην συζήτηση που ακολούθησε στην Επιτροπή τοποθετήθηκαν τα κόμματα αρνητικά στο αίτημα και αποφασίστηκε ομόφωνα, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι Επιτροπές του δεν είναι αρμόδιοι να ασχοληθούν με αυτό το θέμα. Το αίτημα, κατόπιν αυτού, δεν θα συζητηθεί περαιτέρω στο Περιφερειακό Συμβούλιο και η απάντηση στον αιτούντα σύλλογο θα είναι αρνητική.

5. Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς το Ελληνικό Γενικό Προξενείο του Αμβούργου για τις ενέργειές του και προς όλες τις Οργανώσεις, Κοινότητες, Ομοσπονδίες κτλ., αλλά και απλούς πολίτες από όλα τα μέρη του κόσμου και την Ελλάδα, που στήριξαν τις προσπάθειές μας αποστέλλοντας εκατοντάδες επιστολές διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Πόλη του Αμβούργου.

https://www.el.gr/

loading...