Ο Τραμπ τα έβαλε ξανά με τις ανεμογεννήτριες: Ποτέ δεν κατάλαβα τον ανέμο

«Τις έχω μελετήσει όσο κανείς από όσους γνωρίζω» καυχήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ πριν να μπερδέψει τον αέρα των ανεμογεννητριών με τα καυσαέρια
Με τις ανεμογεννήτριες τις οποίες ο ίδιος αποκαλεί «ανεμόμυλους» επέλεξε να ασχοληθεί για άλλη μια φορά ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στο παρελθόν τις έχει κατηγορήσει ότι με το θόρυβο που παράγουν προκαλούν καρκίνο!

«Τις έχω μελετήσει όσο κανείς από όσους γνωρίζω» ξεκίνησε την αναφορά του στο θέμα μιλώντας σε νέους στη Φλόριντα.

«Δεν κατάλαβα ποτέ τον άνεμο. Ξέρετε, γνωρίζω πολύ καλά τους “ανεμόμυλους”. Κάνουν θόρυβο. Σκοτώνουν τα πουλιά. Θέλετε να δείτε ένα νεκροταφείο πουλιών; Πηγαίνετε μια ημέρα κάτω από έναν “ανεμόμυλο”. Θα δείτε περισσότερα πουλιά από όσα έχετε δει στη ζωή σας» συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι ανεμογεννήτριες κατασκευάζονται «κυρίως στην Κίνα και τη Γερμανία». «Αλλά κατασκευάζονται τεράστιες, με τεράστιο αέρα. Τα αέρια εκτοξεύονται στην ατμόσφαιρα. Γνωρίζετε ότι έχουμε έναν πλανήτη, σωστά; Οπότε ο πλανήτης είναι μικρός σε σχέση με το σύμπαν. Τόσο τρομακτικά αέρια» συνέχισε ο Τραμπ.

«Μιλάνε συνέχεια για το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα, για αέρια που εκτοξεύονται στον αέρα, σωστά; Εκτοξεύονται. Είτε είναι από την Κίνα είτε από τη Γερμανία πηγαίνει στον αέρα. Είναι ο δικός μας αέρας, ο δικός τους αέρας, όλων ο αέρας, σωστά;» επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Guardian, παραμένει άγνωστο τι εννούσε ακριβώς ο Τραμπ ή πώς ο Τραμπ εξίσωσε τον καθαρό αέρα από τις ανεμογεννήτριες με τα τοξικά αέρια που εκτοξεύονται προς την ατμόσφαιρα.

«Δείτε όλους αυτούς τους “ανεμόμυλους”. Κατασκευάζονται σε διάφορα χρώματα. Υπάρχουν κάποια λίγο άσπρα αλλά υπάρχει και ένα χρώμα πορτοκαλί-άσπρο. Το πορτοκαλί είναι το αγαπημένο μου χρώμα» είπε ακόμα ο Τραμπ σε αυτό το παραλήρημα περί ανεμογεννητριών.

Ο Τραμπ επέλεξε, τέλος, να κλείσει την αναφορά του στις ανεμογεννήτριες με την ανησυχία του σχετικά με την… αισθητική τους.

«Ξέρετε τι δεν σας λένε για τους “ανεμόμυλους”; Μετά από 10 χρόνια θυμίζουν κόλαση. Αρχίζουν να παλιώνουν» κατηγορώντας τους ιδιοκτήτες των ανεμογεννητριών ότι δεν τους αντικαθιστούν μετά από μερικά χρόνια χωρίς τη βοήθεια της κυβέρνησης.

loading...