Χαμός στην Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί έβρισαν ελεγκτή του ΟΑΣΘ έκαναν χαμό γιατί δεν είχαν εισιτήριο

Αναψαν τα αίματα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ της γραμμής 55 όταν δύο πρόσφυγες λογομάχησαν με ελεγκτή καθώς επέμεναν να μην κόψουν εισιτήριο. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (28.12) στη νέα γραμμή εξπρές που δρομολόγησε ο οργανισμός από και προς τα Διαβατά Θεσσαλονίκης όπου λειτουργεί δομή φιλοξενίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν δεκαπέντε περίπου πρόσφυγες και μετανάστες επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο 55 από την στάση Αναγνωστοπούλου με κατεύθυνση το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μετά από έλεγχο υπαλλήλου δύο από αυτούς οι οποίοι δεν είχαν εισιτήριο δεν δέχτηκαν να κόψουν και άρχισαν να λογομαχούν με τον ελεγκτή.

Ο οδηγός του λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία η οποία αποβίβασε από το λεωφορείο του δύο πρόσφυγες και το δρομολόγιο εκτελέστηκε κανονικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΑΣΘ επιθετικές συμπεριφορές επιβατών παρατηρούνται σε αρκετές γραμμές του οργανισμού στα οποία δεν συμμετέχουν μόνο πρόσφυγες.

Θύελλα αντιδράσεων για το «εξπρές των προσφύγων»
Στο μεταξύ θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το «εξπρές των μεταναστών» που δρομολόγησε ο ΟΑΣΘ.Υπέρμαχοι της νέας γραμμής κάνουν λόγο για αποσυμφόρηση του συνωστισμού που παρατηρείται στα σημερινά δρομολόγια, λόγω του ότι μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα λεωφορεία, προκειμένου να κατέβει στο κέντρο της πόλης.

Στον αντίποδα, υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι το μέτρο είναι ξεκάθαρο ρατσιστικό. Oπως αναφέρουν, η νέα λεωφορειακή γραμμή θα είναι εξπρές, θα έχει αφετηρία το κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν μόνο όσοι διαμένουν σε αυτήν και άρα δημιουργείται ξεκάθαρα ρατσιστικός διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και μεταναστών από τη μία πλευρά και των υπολοίπων πολιτών από την άλλη.

Την παραπάνω επιχειρηματολογία απορρίπτει κατηγορηματικά ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), εκπρόσωποι του οποίου ανέφεραν στο ethnos.gr ότι η γραμμή δε θα είναι εξπρές και ότι τα λεωφορεία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα, αφού μοναδικός στόχος αποτελεί η αποσυμφόρηση των υπαρχουσών γραμμών.

loading...